A výhody začínají: Migranti budou moci studovat zdarma! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

A výhody začínají: Migranti budou moci studovat zdarma!

Fotografie
Fotografie (internal)

Čtyři fakulty Univerzity Karlovy nabízí uprchlíkům, kteří získají azyl a právo pobytu na území ČR, odpuštění školného v placených studijních programech v anglickém jazyce. Podmínkou přijetí je úspěšné absolvování přijímacího řízení včetně zkoušky z angličtiny a splnění dalších podmínek přijímacího řízení. Univerzita o tom dnes informovala na svém webu.

Škola předpokládá, že se to bude týkat přibližně deseti studentů. Ti by měli být zařazeni do studijních skupin s běžnými samoplátci, studenty v akreditovaných programech v anglickém jazyce, uvedla škola.

Své programy v angličtině uprchlíkům nabízí Fakulta sociálních věd, Pedagogická fakulta, Fakulta humanitních studií a Filozofická fakulta.

Ubytování těchto studentů zabezpečí Univerzita Karlova ze svých zdrojů na koleji. Rektor UK Tomáš Zima bude na ministerstvu školství a dalších úřadech jednat o možnosti získání příspěvku na stravu a další výdaje.

Přečtěte si
eisenbieger
26. 8. 2015 • 14:53

stara bolschevicka vopschoutnice ktera tady nahani lidem strach ...tesis se jak mala holka az si doprejes s 5 mandingo gang bang a tady poustis nesmysly....eu pred 3 lety spocitala ze tu do 40 let bud chybet 65 mil lidi stredniho veku ktery musi makat aby tahle verbes jako jsi ty dostala duchod....islamizace je v plnem proudu a radeji pockam az se narodi pekny krizovatky ktery jsou veeeeelice vasnivy o tom musim neco vedet zejo

malejavelkej
25. 8. 2015 • 20:00

"Pokojní" imigranti dnes v Miláně: https://www.youtube.com/watch?v=NZT0HdCc73Q Řvali že chtějí doklady a pracovní povolení.

-bello-
25. 8. 2015 • 16:44

lalia není to jenom soc. dem. najdi si jak hlasovaly ostatní strany, budeš valit oči. Jme krátcí na to, co zasvinila v Evropě Francie A Francie je nejslabší článek západní EU, zadlužená, zasvrabená polloarabská kolonie po EU chce řešení.Začala to všechno Francie a její imigrační politika z jejích kolonií.A tak je máme tady včetně dalších.Německo je další.Belgie už je dávno zredukovala, Maďaři si jedou po svém, staví ploty a EU parlament chrní a nepostaví uprchlíky před jediné řešení - ven !Taky bych se bála, hrozí občanská válka, vem si kolik jich je v Francii, kolik mají zbraní.Já bych začala stavět hranice, ať se Západ podělá.Vláda je povinna nás chránit,

-bello-
25. 8. 2015 • 16:09

Jestli je to cca 10 studentů, to stát unese. 20 000 Slováků, kteří zde momentálně studují dotují Češi 1 mld. Kč.!!! Vygooglujte si. Vláda na to, že výměnný program se Slovenskem nefunguje oboustranně asi zapomněla.

pozorovatel2013
25. 8. 2015 • 15:11

to je to: stát se bojí že uprchlíci začnou křičet že je to diskriminace a povolí jim všechno jako cikánům, takže příště daně? zaplatit atd? *** a rozmazat, ať platí tyto individua.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.