Sestra Věra M. a vražda 6 pacientů: Líný doktor léčil po telefonu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Sestra Věra M. a vražda 6 pacientů: Líný doktor léčil po telefonu!

I dnes se Věra M. na svědky usmívala.
I dnes se Věra M. na svědky usmívala. (Foto Aha!: Karel Kopáč)

Děsivé informace o praktikách na JIP interny rumburské nemocnice zazněly včera u soudu s Věrou M. (50) obžalovanou z vraždy 6 tamních pacientů. Podle svědkyně tam někteří lékaři ordinovali po telefonu.

Sestra, která na JIP působila jen dva měsíce a dnes už v nemocnici nepracuje, popsala, že se některým lékařům nechtělo prostě ze schodů dolů. „Jeden pacient se zhoršil, volala jsem proto doktoru Mayerovi. Naordinoval lék po telefonu,“ řekla. Dodala, že se jí to ale nelíbilo, lékaře proto volala tak dlouho, dokud nepřišel. Potvrdila také, že někdy se medikace zapisovala do dokumentace až druhý den. „Stávalo se to,“ uvedla. Soud pokračuje i dnes. Předvoláni jsou znalci z oboru zdravotnictví, jejichž svědectví bude v tomto případu klíčové. Přepokládá se, že mezi sebou svedou bitvu ti, na jejichž posudcích staví obžaloba, se znalci obhajoby, jejichž závěry jsou odlišné.

Pacientku nechala v mokru
Včera u soudu vypovídali hlavně svědci obhajoby, kteří o Věře M. hovořili v dobrém. Podle nich byla chytrá, pracovitá a vždy ochotná pomoci. Pouze jedna ze sester uvedla, že na ni slyšela stížnost týkající se péče o později zemřelou pacientku Janu K. (†72). Nechtěla ji převléct, i když pacientka ležela v mokru. Chtěla to nechat na později.

Autor: 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.