Záhada dlouhověkosti kubánského vůdce Fidela Castra (89): Milenky, luxus i vlastní potraviny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Záhada dlouhověkosti kubánského vůdce Fidela Castra (89): Milenky, luxus i vlastní potraviny!

Fidel Castro
Fidel Castro (ČTK/AP)

Když osobní strážce začne psát o svém bývalém chlebodárci knihu, je z toho vždy poprask! A platí to i v případě Fidela Castra, jehož bývalý bodyguard Juan Reinaldo Sanchez prozradil na vůdce kubánské revoluce řadu pikantností.

Byly doby, kdy americká vláda by dala za mrtvého Fidela Castra pytel zlata. Kubánský vůdce už ale přežil většinu svých nepřátel a navzdory několika atentátům 13. srpna oslavil 89. narozeniny. Čemu vděčí za takovou vitalitu? Jsou to jen dobré geny? O tom se rozepsal ve svých pamětech Fidelův  bývalý osobní strážce Juan Reinaldo Sanchez a Kubánci se nestačí divit! Castro na veřejnosti vždy vystupoval jako střídmý revolucionář v uniformě, který neutrácí ani za žiletky.

V reálném životě to ale bylo úplně jinak. Po celé Kubě má dvacet soukromých rezidencí, které ještě před pár lety objížděl jako feudál. Nejvíce se zdržoval na ostrově Cayo Piedra, kam směli jen členové jeho rodiny a vybrané milenky. Zde se potápěl za dohledu bodyguardů, kteří měli jediný úkol - odehnat případného žraloka. Vedle honosného sídla, za který by se nemusel stydět ropný šejk, zřídil také farmu, která produkuje zdravé potraviny přímo na jeho stůl.

Vedle skleníků jsou Fidelovou pýchou i chlévy, kde se pěstují vyšlechtění vepři. Přístup do tohoto malého pozemského ráje má jen jeho manželka Dalia Soto del Valleová a jeho synové. Vlastní vilu zde měla i Fidelova milenka Celia Sanchezová, která však v roce 1980 zemřela. Nebyla ale jediná, kubánský vůdce měl velký sexuální apetit, takže zplodil i několik nemanželských dětí. O dvojím životě Fidela Castra neměla většina Kubánců ani potuchy, protože své soukromí přísně tajil. A jak vidno, nyní prasklo i toto poslední státní tajemství!



Autor:  al

Přečtěte si
jity
14. 8. 2015 • 19:38

Ale ona to zapírá a zapírá, prý se s ním vůbec nesetkala, ha ha.

mirkazam
14. 8. 2015 • 15:21

Jo,tak se to v reálu praktikuje. Plná huba keců o střídmosti,a sám si v blahobytu užívat.A Kubánci mu to žrali... Ani se nedivím,že se ten odporný dědek dožil takového věku.....komunista

eisenbieger
14. 8. 2015 • 04:44

pichal i jednu znamou ceskou zpevacku jo to byly casy kdyz se litalo pres zurüch a staveli se na kafe

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.