Šílená »hra« dětí: Marian (3) zapálil Adélku (6)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Šílená »hra« dětí: Marian (3) zapálil Adélku (6)!

Místo, kde klučina zapálil kamarádku. Stále je ještě vidět ohořelá tráva.
Místo, kde klučina zapálil kamarádku. Stále je ještě vidět ohořelá tráva. (Foto Aha!: Zbyněk Schnapka)

Chvíle hrůzy prožívají rodiče Adélky (6) z Klatov. V parku jí zapálil teprve tříletý Marian. Vzplály na ní šatičky a skončila na popáleninovém centru v Praze.

Tragédie se stala u azylového domu, kde rodiče dětí bydlí. Marian škrtl zápalkou a na Adélce vzplály šaty. „Viděla jsem, jak začala hořet. Běžela jsem pro záchranáře (sídlí u parku, pozn. red.). Vyběhli ven a dívku už jim nesli,“ popisuje Pavlína H. (38), které bydlí vedle. „Po ošetření na chirurgii jsme holčičku transportovali na popáleninové centrum nemocnice Královské Vinohrady. Má popáleniny 2. a 3. stupně na 15 procentech těla,“ říká mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

„Je spálená od ramene až po nohu. Jsme z toho všichni zdrceni. Klukův táta děti moc nehlídá, pořád kouří a tak asi nebyl pro kluka problém dostat se k sirkám,“ říká Zdeněk Jano, příbuzný popálené holčičky. „Byl to mžik, najednou Adélka hořela. Mrzí mě to, znám je a bydlíme s nimi pod jednou střechou,“ nechtěl se moc vybavovat chlapcův otec, který hned dal synkovi pořádný výprask. „Místo kluka bych ale seřezala rodiče. Ti mají na děti dohlédnout,“ míní Pavlína H.

Autor:  zb

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.