Jiřina z Blšan: Miminko hodila do odpadků! Ze zoufalství? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jiřina z Blšan: Miminko hodila do odpadků! Ze zoufalství?

Do soudní síně vcházela s kapesníkem přes obličej...
Do soudní síně vcházela s kapesníkem přes obličej... (Foto Aha!: Jana Ulrichová, Facebook, ČTK)

Jako odpadků se zbavila svého novorozeného chlapečka Jiřina S. (33) z Blšan. Porodila ho ve vaně a pak hodila do kontejneru v Podbořanech, kde měli s manželem pronajatý byt. U soudu, kde se zpovídá z vraždy, odmítla vypovídat.

Jiřina S. těhotenství podle obžaloby tajila. Už dříve na policii uvedla, že o něm nevěděla. To, že čeká dítě, údajně netušil ani její manžel, se kterým už má dvě děti.
„Bylo mi špatně, měla jsem křeče. Šla jsem do koupelny, ve vaničce ve sprše »TO« ze mě vylítlo,“ uvedla na policii. Pak se osprchovala, vzala si prášek a šla spát. Dítě prý předtím zabalila do ručníků, pak do deky a dala ho do tašky. Druhý den ho vyhodila do kontejneru před domem. Proč se takto zachovala ke zdravému chlapci, nevysvětlila.

U soudu včera vypovídat odmítla. Nechce se účastnit ani dalšího líčení, prý je na tom psychicky špatně. Jiřině S. hrozí na vraždu až 20 let vězení. Rozsudek by měl padnout na konci srpna.

Tělíčko novorozeného chlapečka, kterého Jiřina S. porodila v noci ze 7. na 8. prosince 2013, našel v kontejneru Daniel Šmíd. Ještě ten den večer policisté Jiřinu S. zadrželi. Skončila ve vazbě, z níž byla ale po měsíci propuštěna, manžel se za ni zaručil. Pitva ukázala, že se chlapeček narodil životaschopný. Zemřel na podchlazení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.