Záchranáři zvedají varovný prst: Vedro může zabít i v koupelně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Záchranáři zvedají varovný prst: Vedro může zabít i v koupelně!

Nebezpečí číhá v koupelně...
Nebezpečí číhá v koupelně... (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Horké počasí přináší mnoho rizik. V současné době záchranáři denně vyjíždějí kvůli otravám oxidem uhelnatým. Své pacienty často nacházejí v koupelně, často přijíždějí pozdě a přitom stačí tak málo, aby k podobným neštěstím nedocházelo…

Proč smrt číhá v koupelně? Pokud totiž máme v bytě karmu nebo průtokový ohřívač vody, většinou bývá umístěn právě v této místnosti. Mnoho lidí věří, že k těmto otravám dochází jen v zimě, opak je ale pravdou. Horké počasí zpomaluje proudění zplodin a škodliviny se tak stávají tichým zabijákem, kterého rozhodně neucítíte.

K tragedii došlo například v úterý na pražských Vinohradech. „Resuscitace 24letého muže, který byl v koupelně nalezen v bezvědomí a bez dechu, byla bohužel neúspěšná, pacient následkům otravy podlehl na místě,“ informovala Novinky.cz mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová s tím, že další tři ženy byly převezeny do nemocnice.

Zabránit neštěstí je přitom tak jednoduché, pořizovací cena detektoru detektoru spalin se pohybuje kolem čtyř set korun. Zachránit vás však může i otevřené okno v koupelně, které pomůže oxid uhelnatý rozptýlit.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.