Hrůzný osud: Tuhle holčičku (6) může zabít i obyčejný plyšák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Hrůzný osud: Tuhle holčičku (6) může zabít i obyčejný plyšák!

Tuhle holčičku (6) může zabít i obyčejný plyšák!
Tuhle holčičku (6) může zabít i obyčejný plyšák! (Foto: Profimedia.sk)

Annabelle Griffin trpí vzácným Ehlers-Danlosovým syndromem, který způsobuje zranitelnost tkání. I letmý dotyk jí může způsobit vážné zranění…

Šestileté děvčátko musí oželet všechny aktivity, tolik oblíbené u dětí, protože trpí vzácným dědičným onemocněním. To způsobuje poruchu tvorby kolagenu, což se projevuje v tkáních, které nemají dostatečnou elasticitu a ve výsledku tak i drobné poranění může být pro malou Annabelle fatální.

Snem malé holčičky je trávit noci v postýlce se svými plyšovými kamarády, ale nemůže, protože i plyšák ji může poranit. Její rodiče dávají velký pozor, aby přišla do kontaktu jen měkoučkými hračkami, které mohou způsobit jen malé rány a odřeniny. Její pokožka je totiž tak jemná, že stačí, aby ji máma vzala za ruku, a už jí vzniká obrovská modřina.

Tímto dědičným onemocněním trpí jeden člověk z 5000, existuje pouze podpůrná léčba. Pacient musí dodržovat přísný režim a vyhýbat se všem činnostem, které mu mohou přivodit zranění.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.