Kamencové jezero v Chomutově přišlo o svou atrakci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kamencové jezero v Chomutově přišlo o svou atrakci!

Od soboty visí na cestě k molu zákaz vstupu
Od soboty visí na cestě k molu zákaz vstupu (Foto Aha!: Helena Natová, Magistrát Chomutov )

Kamencové jezero v Chomutově má zavřené velké molo! Statik nařídil jeho zbourání! Zda jediné jezero svého druhu na světě přijde o dominantu natrvalo, ukáže čas.

„Molo musíme bezodkladně zavřít. Omlouváme se návštěvníkům, ale bezpečnost lidí je na prvním místě,“ uvedl náměstek primátora Marek Hrabáč.
Statický posudek ukázal, že molo vykazuje poruchy ohrožující stabilitu a spolehlivost. Ocelové prvky jsou zrezlé, některé dřevěné části jsou shnilé a místy zborcené. Za vše může dlouhodobě zanedbaná údržba. Molo zůstane do konce sezóny zavřené, pak bude rozebráno a zlikvidováno.



Přečtěte si
ellenic
3. 8. 2015 • 19:45

9rot6

ellenic
3. 8. 2015 • 11:34

honza54 To ještě byla kasárna u jezera a bylo i bezpečněji. Dnes bych asi kolem jezera už běhat nešla. Na místě kasáren stojí nové kulturně společenské a sportovní centrum, když, tak se podívej na Net.

ellenic
3. 8. 2015 • 11:28

To všem kompetentním ještě nedošlo, že takové molo, které stojí ve vodě je nutné průběžně udržovat a v potřebné chvíli nahradit novým. Uprostřed sezony ho zavřou, samozřejmě, že chápu důvody, bezpečnost návštěvníků je v pořádku, ale od jara měli na to vyřešit tento problém dost času. Hlavně, že kolem jezera byl v posledních letech pěkný mumraj hlavně kolem pronájmu. A teď ještě to molo. Nevím proč, ale v sousedním Mostě vše funguje, pěkné lavičky k posezení na hlavní třídě, MHD tam funguje na jedničku, hlavně, co se týče spojeů nejen od nádraží do centra, ale hlavně k nemocnici. V Chomutově, hrůza, MHD funguje jenom, že funguje. Z hlavního nádraží chodím téměř vždy pěšky, spoje k nemocnici a od nemocnice s velkými intervaly. Jsou trolejbusové linky, které mají v době 8.00 - 14.00 pauzu . Ti, kteří mají fungování MHD na starost zapomínají na jedno, že doprava spojuje dvě města, Chomutov a Jirkov . Za prací, k lékaři do nemocnice a do středních škol jezdí jirkovští převážně do Chomutova. Kdekoliv jsem byla v jiných městech, tak se mi nestalo, že by byl problém s MHD.

9rot6
3. 8. 2015 • 05:45

Kdyby šlo jen o molo,ono je toho trochu víc, co takhle vodní lyžování na vedlejší vodní ploše zvané "banda" vloňském roce se tam lyžovalo pomalu až do zimy a letos ta samá atrakce chátrá,proč se letos nelyžuje jsme se nikde nedozvěděli!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.