»Úlovek« české policie: 76 běženců v náklaďáku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

»Úlovek« české policie: 76 běženců v náklaďáku!

Policisté zasahovali v rouškách a rukavicích.
Policisté zasahovali v rouškách a rukavicích. (Foto Aha!: Zbyněk Schnapka, David Malík, ČTK)

Policie na dálnici D5 u Ostrova u Stříbra chytila náklaďák plný nelegálních migrantů! 76 běženců, z toho 23 dětí, skončilo na cizinecké policii v Plzni a neví se, co s nimi.

Při kontrole maďarského náklaďáku čekalo na policisty velké překvapení. Na korbě se tlačilo 76 Pákistánců, Afghánců a Syřanů! Přes třicet z nich byli muži, tísnilo se tam i 23 dětí a všichni bez dokladů. Do vytouženého Německa jim chybělo 50 kilometrů „Řidič nákladního automobilu a jeho spolujezdec byli zadrženi pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice,“ sdělila policistka Ivana Jelínková. Není vyloučené, že šofér skončí ve vazbě.

Nebývalý počet uprchlíků způsobil problémy. Na Plzeňsku není žádný záchytný tábor, a tak celá skupina skončila v budově cizinecké policie v Plzni. A nikdo netuší, jak s nimi naložit dál. „V záchytném zařízení v Bělé pod Bezdězem je plno,“ vysvětlil Aha! informovaný zdroj. A policie? „Nemůžu říci, kam je odvezeme. Nevím to. Může se stát, že zůstanou 48 hodin u nás v budově a nikam je zatím nepovezeme,“ dodala Jelínková. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) připustil, že alespoň část jich poputuje právě do Bělé.

Autor:  et

Přečtěte si
eisenbieger
1. 8. 2015 • 05:45

misto aby sledoval jak nakladak projede rozvadov (myslim ze se to tam tak jmenuje) tak tu verbes zastavi a necha v cesku....to je na hlavu .....italove poldove pomahaj dostat cerny pryc a ten ceskej pepik je zastavi aby zustali v cesku ...dejte mu medajli

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.