Věra N. (63) 4 měsíce žila s mrtvým mužem: Vrací se do domu hrůzy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Věra N. (63) 4 měsíce žila s mrtvým mužem: Vrací se do domu hrůzy!

Dům je plný nepřeberného harampádí.
Dům je plný nepřeberného harampádí. (Foto Aha!: David Malík, Jan Doležal)

Nedokázala se smířit se smrtí manžela Václava (†69), a tak ho zastlala do novin a pečovala o něj – denně ho omývala. Věra N. (63) z Kamenného Zboží na Nymbursku se vrací do domu, kde čtyři měsíce žila s mrtvolou.

Věru N. v úterý propustili z psychiatrické léčebny. Podle odborníků není nebezpečná, a tak se bude moci vrátit tam, odkud ji počátkem července násilím odvezla policie. Místní radní jí prozatím našli náhradní ubytování asi třicet kilometrů odtud v jedné vesnici. V domku se musí nejdřív uklidit,“ potvrdil Aha! nejmenovaný zdroj.

Kontejnery plné odpadků

Před domek v Kamenném Zboží včera ráno přijel náklaďák a na ulici složil dva obrovské kontejnery. Pak nastoupila parta chlapů a začala dům vyklízet. Harampádí stěhovali oknem přímo do kontejnerů. Podle informací Aha! bude úklid domu hrůzy trvat přibližně deset dní. Teprve pak se bude moci Věra N. vrátit zpátky.

Odborníci: Okolí se jí bát nemusí

JAN CIMICKÝ, PSYCHIATR: Porucha intelektu

„I průměrný jedinec ví, že když někdo umře, je potřeba se o něj postarat. To, co se stalo, svědčí o snížené inteligenci té paní. Není však nijak nebezpečná. Zesnulého manžela přijala do svého světa, pravděpodobně s přesvědčením, že »jenom spí«. Fakt, že nepřijímá potravu a rozkládá se, v jejím myšlení vůbec není rozhodující. Starání se o zesnulého bližního tito lidé většinou vysvětlují jako svůj postoj k životu.“

JIŘÍ JELEN, PSYCHOLOG: Ztracené morální zásady

„Pravděpodobně se začala projevovat počínající demence, tzn. organická porucha centrálního nervového systému, kdy dotyčný ztrácí běžné morální zásady. Tomu nasvědčuje silná závislost na partnerovi, s jehož odchodem se paní nedokázala vyrovnat. Rozhodně ale není svému okolí nijak nebezpečná.“

 

 

Autor:  jad

Přečtěte si
zzapp
24. 7. 2015 • 21:09

-bello-..to bude asi,že to zařídila obec, tj. ti radní...v místě, kde babka žije...zaplatili i ty kontejnery a vyklizení a našli babce jiné ubytování, než barák daj dokupy,../jinak mi to rozum nebere, kdo jinej by to zařídil a zaplatil...

-bello-
24. 7. 2015 • 14:52

jak je možné, že do jejího domu a okolí vpadne úklidová četa.V krásné vile kousek od vily Patrasové a Slováčka léta letoucí shromažďovali odpad syn s matkou a k tomu tam měli na pozemku smečku vlčáků.Stav to byl příšernej.V okolí byli všichni chudáci, ale nic na úřadech nezmohli.Syn taky skončil na psychiatrii, matka snad zemřela . Je to cca 3 roky, co to vyhořelo díky homelesákům.Bordel tam ale zůstal a uprostřed Prahy tam skáčou na zahradě králící a potkani ..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.