Ježíše ukřižovali na Kampě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 30. března 2024

Svátek slaví Arnošt, zítra Kvido

Ježíše ukřižovali na Kampě

Ježíš Kristus si nese na zádech kříž, na kterém bude ukřižovaný…
Ježíš Kristus si nese na zádech kříž, na kterém bude ukřižovaný… (Aha!: Alexandr MALACHOVSKÝ)

PRAHA – Průvod Ježíše Krista doprovázený bíle oděným pěvci s ratolestmi, přísně vyhlížejícími soudci ve vysokých oranžových čepicích a obyčejnými lidmi nenechal včera žádného turistu na pražském Karlově mostu a Kampě v klidu.

Průvod Ježíše Krista doprovázený bíle oděným pěvci s ratolestmi, přísně vyhlížejícími soudci ve vysokých oranžových čepicích a obyčejnými lidmi nenechal včera žádného turistu na pražském Karlově mostu a Kampě v klidu.

V rámci velikonočních oslav proběhly v centru Prahy pašijové hry Ukřižování Ježíše Krista v podání ochotnického divadelního souboru z Hořic na Šumavě. Zhruba půlhodinová část barokní hry o posledních dnech Krista skončila jeho ukřižováním na pětimetrovém dřevěném kříži.
V nádherně slunném a teplém počasí se přišly na pašijové hry podívat stovky lidí. Až do pondělí jsou na každé odpoledne připravena hudební, divadelní a kejklířská vystoupení a spousta stánků s velikonočním zbožím.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete









Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.