Vražda českých turistů v Albánii: Co řekl policii dopadený vrah Sokol Mjacaj (20)? Dvakrát jsem ho střelil do hlavy... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vražda českých turistů v Albánii: Co řekl policii dopadený vrah Sokol Mjacaj (20)? Dvakrát jsem ho střelil do hlavy...

Vrah českých turistů už byl dopaden.
Vrah českých turistů už byl dopaden. (Foto: ara)

Policie dopadla vraha dvou českých turistů Michala S. (†27) a Anny K. (†36). Na cestách v Albánii je zastřelil propuštěný vězeň Sokol Mjacaj (20). „Chtěl jsem jim jen ukrást auto, ale neměl jsem situaci pod kontrolou, tak jsem střílel,“ přiznal při výslechu.

Vražda se stala v pátek a už v neděli měla albánská kriminálka vraha v poutech. Sokol si dvojici vyhlédl, protože jim chtěl ukrást terénní nissan. Se samopalem si vynutil vstup do auta a přiměl je, aby jeli mimo město. Nejprve zabil Michala, pak i Annu.

Přestože se chtěl zmocnit auta, nakonec z toho nic nebylo. „On se mi snažil sebrat samopal. Dvakrát jsem ho střelil do hlavy. A pak jsem střelil i tu dívku,“ řekl zabiják s tím, že se rychle snažil dostat pryč. Auto pak údajně sjelo ze srázu a on, ač byl zraněný, utekl pryč. Nechal v něm ale samopal i náboje.

Tragédie se stala v albánském národním parku Thethi, oblíbené turistické destinaci Čechů, Poláků i Slováků. Policie dala případu od začátku obrovskou váhu, aby ukázala, že je v zemi bezpečno. Už v neděli ve vesnici v Grudë našla pachatele. Dům, ve kterém se ukrýval, obklíčilo 350 policistů a po vyjednávání vyšel vrah ven!

Zabíjel opravdu sám?

Policie řeší, jestli Sokolovi někdo pomáhal. Vrah však tvrdí, že vše udělal sám. „Nikdo mi nepomáhal a vše jsem naplánoval sám,“ řekl při výslechu. Při útěku opět použil násilí. „Šel jsem kus pěšky a část na motorce, kterou řídil cizí muž. Viděl jsem ho na ulici a donutil ho, aby mě odvezl,“ řekl Sokol.

 

Osudný mobil
Vrah udělal chybu a díky tomu byl dopaden. Dvojici totiž ukradl mobilní telefon a později ho prodal, aby měl peníze na drogy. Muž je totiž podle tamních médií závislý.

 

Už jednou vraždil!
K dopadení pachatele se vyjádřil i albánský ministr vnitra Saimir Tahiri. „Ten muž měl být pořád ve vězení za předchozí zločin, a ne zabíjet znova,“ uvedl Tahiri na Facebooku. Poukazoval tím na fakt, že mladík byl už dříve odsouzen za loupežnou vraždu z roku 2010, při které zemřel třináctiletý chlapec. Čin spáchal spolu se svými bratry, když mu bylo 14 let. Ve vězení strávil pět let.

 

Zavražděná má dceru (17)
Zavražděná Anna K. je matkou sedmnáctileté dcery. Rodina tomu nemůže uvěřit. „Je to obrovská tragédie a šok pro nás pro všechny. Nemohu tomu vůbec uvěřit. Dcera odjela s přítelem na dovolenou v půli minulého týdne. Už tam spolu byli vloni a moc se jim tam líbilo. Takže si podobný výlet udělali znovu,“ řekl Deníku.cz otec zavražděné ženy. Policie přijela se smutnou zprávou v sobotu a vzápětí se u něj objevila i dcera zavražděné. Ta se to prý dozvěděla z Facebooku. „S Michalem chodili asi půldruhého roku. Byl od Plzně a pracoval snad u hasičů,“ řekl zdrcený otec s tím, že dcera si sama rekonstruovala dům a nedávno začala dělat i přístavbu.



Autor:  kon

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.