Tunis po vraždě 38 turistů: Koupačka pod samopaly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tunis po vraždě 38 turistů: Koupačka pod samopaly!

Atentátník Seifeddine Yacoubi (†23) zastřelil na pláži v Sousse 38 turistů.
Atentátník Seifeddine Yacoubi (†23) zastřelil na pláži v Sousse 38 turistů. (Foto: Reuters, ara)

Blankytné nebe, azurová hladina oceánu a nekonečné písečné pláže není to jediné, na co teď mají turisté v Tunisku výhled. Dovolenou tráví »pod samopaly«. Mezi lehátky totiž od pátečního masakru v Sousse hlídkují vojáci s granátomety a pláž křižují policisté na čtyřkolkách a na koních... 

Tak nyní vypadá situace v rezortech, kde na bezpečnost turistů dohlíží po zuby ozbrojení muži. A k těm se ještě přidá nová speciální jednotka, která bude sloužit výhradně k jejich ochraně! Tuniská vláda se k tomu rozhodla poté, co atentátník Seifeddine Yacoubi (†23) zastřelil na pláži v Sousse 38 turistů.

Cílem tisícovky ozbrojenců, kteří budou nasazeni do hotelů na pobřeží, bude zabránit podobným teroristickým útokům v budoucnosti. A k větší opatrnosti vybízejí své občany i ambasády Francie, Velké Británie a Německa. Apelují, aby lidé byli ostražitější a více sledovali své okolí.

Předseda parlamentu Muhammad Násir navíc oznámil, že chce parlament do konce července schválit protiteroristický zákon, který zahrnuje přísnější tresty a sestavení komise, jež by se zaměřila na vyhledávání kořenů terorismu – ten chtějí potlačit na všech frontách.



Autor:  vk

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.