Samoživitelka a její dcera jsou na dně: 3 dny v novém bytě a… Pak jim požár všechno vzal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Samoživitelka a její dcera jsou na dně: 3 dny v novém bytě a… Pak jim požár všechno vzal!

Kateřina s dcerou Terezkou přišly o všechno.
Kateřina s dcerou Terezkou přišly o všechno. (Aha! – Jitka Pecharová, archiv Kateřiny Vanyové)

Pořádný kopec smůly mají samoživitelka Kateřina Vanyová (25) a její dcerka Terezka (3) z Pardubic. Nastěhovaly se do nového bytu a ten tři dny poté celý vyhořel.

Požár zachvátil dvoupokojový městský byt v osmnáctipatrovém věžáku, který žena dostala přidělený od sociálky. Původní bydlení by totiž samoživitelka nezvládala utáhnout.

„Zrovna jsem byla s dcerou venku. Když jsme se vracely do bytu, před panelákem byl už dav lidí. Začalo hořet v kuchyni, kde jsme měli ještě nevybalené věci. Ty ležely poblíž sporáku i na plotýnkách. A od nich vše chytilo,“ popsala neštěsí Kateřina Vanyová.

Požár vznikl krátce poté, co elektrikář zapojil v bytě proud, a plotýnky se rozpálily, protože byly už předtím zřejmě nešťastnou náhodou zapnuté. „Přišly jsme o vše. Dcera i o hračky. Neměla jsem se ani do čeho převléknout,“ povzdechla si Kateřina.

Můžete pomoci

Jelikož Kateřina Vanyová bere jen rodičovskou dávku a příspěvek na bydlení, nové vybavení do bytu si nemůže dovolit. Proto je vděčná za pomoc od lidí. „Jsem ráda za každou maličkost, za věci do domácnosti, které lidé už třeba nepotřebují, ale jsou stále funkční. Hodně mi chybí pračka,“ posteskla si žena. Nabídky pomoci ráda přijme i od čtenářů Aha! na adrese k.vanyova@seznam.cz.



Přečtěte si
ivoadler
23. 6. 2015 • 15:47

Takovýhle lidi budou mít furt smůlu.

ochcallis
22. 6. 2015 • 17:46

Cikánka asi zkoušela jestli si bude moct přitopit

zhulena.vydra
22. 6. 2015 • 16:18

Platí odpověď číslo 3 😂

-bello-
22. 6. 2015 • 12:16

Jsou 3 možnosti, zaškrtni pravděpodobnou: 1) Elektrikář zapojil sporák a nezkontroloval, jestli funguje 2) Elektrikář zkontroloval a když tak učinil nechal plotny žhnout a odešel 3) Kačenka si na žhnoucí plotny vyložila svůj bordel a šla na big mac do mekáče . P.S. Sociálka rozdává i mikrovlnky? Kačko, kup si valchu, byt máš zdarma, makej anebo uspoř! P.P.S. A vy v AHA vopovažte se to smáznout !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.