Máma pětiletého syna Katka (35): 4 měsíce byla v kómatu, teď se stalo něco neuvěřitelného! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Máma pětiletého syna Katka (35): 4 měsíce byla v kómatu, teď se stalo něco neuvěřitelného!

Kateřina po probuzení z kómatu.
Kateřina po probuzení z kómatu.  (Pomoc v nouzi Liberecko, Facebook.com)

Nehoda poznamenala život Kateřiny Bémové (35) z Liberce. Auto, v němž seděla vedle řidiče, se srazilo s tramvají. Kateřina byla čtyři měsíce v kómatu. Díky pomoci přátel a dobrovolníků se nyní pomalu vrací zpět do života.

Kateřina měla po nehodě, k níž došlo 7. prosince 2013, ochrnutou levou část těla. Byla živena sondou, svět nevnímala. Lékaři jí nedávali velké naděje. Její osud nebyl ale lhostejný členům spolku Pomoc v nouzi Liberecko. Ti vyhlásili sbírku a našetřili na pobyt v Adeli ve slovenských Piešťanech, kde měsíc rehabilitací s ubytováním, pečovatelkou a stravou vyjde na 300 000 korun.

„Kačka se vrátila koncem dubna. Všichni jsme zůstali jako opaření. Díky kyslíkové terapii se jí vrátilo vnímání, mozek zase pracuje, jak má. Vrátila se rozhýbaná, začala pohybovat právě tou částí, která byla ochrnutá,“ řekla předsedkyně spolku Štěpánka Bártlová.

Kateřina, na kterou doma čeká syn (5), teď rehabilituje v Jedličkově ústavu. Má velkou vnitřní sílu a chuť k životu, dělá pokroky. „Teď poprvé řekla ahoj, ukáže na věc, na prstech kolik jí je let, napsala už první dvě písmena svého jména,“ dodala Štěpánka Bártlová.

Můžete pomoci i vy

Spolek teď sbírá peníze na další rehabilitační pobyt, tentokrát v Liberci. Další informace a číslo účtu najdou zájemci na www.pnliberecko.cz a na facebookové stránce Bojujeme s Kačenkou.



Přečtěte si
-bello-
23. 6. 2015 • 00:06

atakdale nikde na světě tohle žádný stát nehradí, přesto všichni jsme ve svých platbách zdravotním pojišťovnám solidární s těžce nemocnými, protože zdravý jedinec si to nevybírá. Ale je to tak všude a všude se hledají sponzoři. Leckde , např. v US se lidi nabízejí famaceutickým firmám do studií, nebo se pídí po tom, jaké studie jsou vypsány .Testují se i zdravotnické pomůcky, kterých určitě na Slovensku bylo použito atd.Tolik k tomu, jak to chodí. 300.000 je předražená částka , ostudná částka.To si musíte ale vyřídit s nimi, anebo jim tam poslat kontrolu.

atakdale
22. 6. 2015 • 13:38

adeli bylo jediné centrum, které bylo ochotné vzít kateřinu na léčení, pokud vím a pojišťovna hradila pouze pobyt na LDN, což snad sám/sama pochopíte, že není zrovna místo pro takovouhle pacientku, tam by akorát umírala hlavně že na černochy se peníze najdou, ale na takovýhle případy musí lidi dělat sbírky a posílat ze svýho fakt humus

-bello-
21. 6. 2015 • 10:22

Je úsměvné, že Slováci mají ceny jak na Wall Street .Zatímco oni nás tady berou útokem , roztahují se tady a i bezplatně studují , nám účtují jak valutovým cizincům. Nepochybuji o tom, že něco čs. pojišťovna přispěla a nepochybuji o tom, že podobné středisko v Čechách taky existuje. Není to o komunistech či jiných si myslím já.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.