V hradecké nemocnici budou léčit rakovinu bylinkami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

V hradecké nemocnici budou léčit rakovinu bylinkami!

Představení modelu budovy kliniky čínské medicíny, která vyroste do 3 let.
Představení modelu budovy kliniky čínské medicíny, která vyroste do 3 let. (Foto: ČTK)

Místo tabletek jehly zapíchané do těla a exotické bylinky! Metody pro některé blízké šarlatánství a alternativní medicíně přijala královéhradecká nemocnice. 

Otevřela první centrum pro výzkum tradiční čínské medicíny. „Čínskou medicínu vnímám jako metodu, která umí účinně pomoci od nepříjemných příznaků, jako jsou bolest či svalové křeče,“ vítal spolupráci čínských odborníků s českými ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) na slavnostním otevření centra. V nemocnici budou čínští lékaři s českými kolegy experimentovat na dobrovolnících s roztroušenou sklerózou a rakovinou.

Některé budou léčit akupunkturou a desítkami druhů bylinek, které experti z Číny přivezli. U části nemocných zůstanou u metod klasické medicíny a u dalších použijí obě medicíny. Vždy však bude muset být u pacienta přítomen český lékař. Ten ponese zodpovědnost za průběh léčby a jeho stav. Dobrovolníky bude výzkumné centrum přijímat v září. Do tří let v nemocnici vyroste za čtvrt miliardy od čínských investorů i klinika čínské medicíny. Pacient ale musí počítat s tím, že zdravotní pojišťovny ji nehradí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.