Chlapec (3) si sám vyjel na výlet! Za hodinu zdolal 20 km... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Chlapec (3) si sám vyjel na výlet! Za hodinu zdolal 20 km...

Na konečné ho objevil řidič tramvaje.
Na konečné ho objevil řidič tramvaje. (Foto Aha!: Jiří Krušina)

Máminy sukně se rozhodně nedrží odvážný klučina (3) z Ostravy. Sám sjel výtahem, překonal dvouproudou silnici a svezl se s přestupem dvěma tramvajemi s odrážedlem v ruce.

Máma synka poslala, aby sjel výtahem do přízemí a počkal na ni. Hošík však nasedl na dětské odrážedlo a asi 300 metrů ujel k dvouproudé silnici a přes tu se hravě dostal až k tramvajové zastávce v Ostravě-Dubině. Nasedl do prvního vozu, na zastávce Vřesinská, stále s odrážedlem při sobě, přestoupil na jinou tramvaj a pokračoval až na konečnou stanici Zátiší-výstupní v Ostravě-Kyjovicích.

Cestoval něco přes hodinu a překonal vzdálenost asi 20 kilometrů. Vyděšená máma mezitím zalarmovala policii. „Přišla poté, co ho marně hledala v okolí,“ uvedla mluvčí ostravských strážníků Vladimíra Zychová. To už ale strážníky kontaktoval také pracovník dopravního podniku, že na konečné je opuštěný chlapec. „Podle řidiče hoch nastoupil společně s několika dospělými, a tak se domníval, že cestuje s doprovodem,“ upřesnila Zychová.  Řidič ho dovezl zpátky na Vřesinskou, kde ho předal strážníkům. Během jízdy hlídal, aby prcek někde nevystoupil. Ten ale zatím spokojeně usnul. Máma si synka vyzvedla na policejním oddělení v Ostravě-Hrabůvky, kam ho strážníci dopravili. Případem se nyní bude zabývat orgán sociální péče.

Autor:  vet,kru

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.