Myslel, že přebírá dopis, a místo toho podepsal smlouvu! Teď ho žalují o 40 321 Kč | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Myslel, že přebírá dopis, a místo toho podepsal smlouvu! Teď ho žalují o 40 321 Kč

„Vím, že jsem udělal chybu, protože jsem si měl ten papír nejdřív pořádně přečíst. Chtěl bych varovat další případné zákazníky firmy Nova Internet,“ vysvětlil Štark.
„Vím, že jsem udělal chybu, protože jsem si měl ten papír nejdřív pořádně přečíst. Chtěl bych varovat další případné zákazníky firmy Nova Internet,“ vysvětlil Štark. (Foto Aha!: Jan Doležal)

Stačil jeden podpis a Josef Štark (46) z Nymburka má na krku žalobu. Firma Nova Internet z Ostravy na něm vymáhá 40 321 Kč za služby, o které vyučený zedník nestál. „Před dvěma lety mi zavolala Silvie Wolfová z firmy Nova Internet a nabídla mi, že mi budou shánět zakázky na zedničinu,“ popisuje Josef. Týden nato přijel kurýr a podal mu obálku a aby podepsal převzetí. 

Podepsal, a až doma si přečetl, že tím podepsal i smlouvu o prezentaci v internetovém magazínu s ročním poplatkem 11 979 Kč. „To se mi nelíbilo, protože jsem podepsal něco, co jsem nechtěl. Napsal jsem jim, že odstupuji od smlouvy,“ říká muž. Obsílka od soudu Rok se nic nedělo, a najednou dostal dopis o prodloužení smlouvy na další rok s výzvou na zaplacení 24 000 Kč. Odepsal, že si služby neobjednal a aby už dál neobtěžovali. „Před pár dny mi přišel dopis od s o u du , abych se vyjádřil k žalobě, kterou na mě firma Nova Internet podala kvůli nezaplacení. Mám zaplatit 40 321 korun,“ kroutí pan Štark nevěřícně hlavou. Deník Aha! se snažil firmu Nova Internet kontaktovat, ta však nereagovala.

 

 Jan Černý, advokát: Měl by zvážit trestní oznámení

 

„Základní podmínkou platnosti smlouvy je to, že ji dotyčný podepisuje vědomě a dobrovolně, tedy ne pod nátlakem. Jednal v dobré víře, že podepisuje převzetí zásilky, a fakt, že podepisuje smlouvu, si neuvědomoval. V tomto smyslu by se měl vyjádřit k žalobě. Na zvážení je podání trestního oznámení. Předmětem vyšetřování by bylo, zda to »podstrčení« smlouvy byl úmysl, či nikoliv.“

 

Byli jste také podvedeni? Máte zkušenost s firmou Nova Internet?

Napište na aha@ahaonline.cz.

Autor:  jad

Přečtěte si
6010
25. 8. 2015 • 12:17

K žalobě by se měl pan Josef ve lhůtě vyjádřit a doufám, že soud bude spravedlivý a pohledávku těm darebákům neuzná a ještě bych na ně dala trestní oznámení, jaké dělají na lidi podvody.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.