Lidé se koupali s mrtvolou... Známe nebožtíkovu totožnost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lidé se koupali s mrtvolou... Známe nebožtíkovu totožnost!

Tělo se vztyčenou rukou plulo mezi koupajícími se lidmi.
Tělo se vztyčenou rukou plulo mezi koupajícími se lidmi. (Foto Aha!: Slávka Červená a reprofoto TV Prima)

Mrtvý muž (†31), plující mezi koupajícími se lidmi! Děsivá scéna z Otrokovic vyvolala skandál. Co se ale odehrálo před mužovou smrtí? A co experti usuzují z jeho podivně ohnuté ruky?

Nešťastná náhoda, nebo dokonce vražda? Kvůli vztyčené ruce mrtvého se objevily spekulace, že se před smrtí bránil útoku. Podle soudního lékaře to ale bylo jinak. „Z fotografie je obtížné činit jednoznačný závěr. Horní končetina by ale mohla být v lokti ohnuta následkem posmrtné ztuhlosti,“ řekl Aha! soudní lékař Michal Beran. Že by mohlo jít o vraždu, popřela i policie. Ta na těle žádné stopy násilí nenašla.

Utonulý muž je Mikuláš Z. ze slovenského Prešova, mezi přezdívaný Miki. Do Česka jezdil za prací na stavbě. Osudným se mu stalo noční koupání se dvěma kamarády. Všichni byli opilí a ke koupáku přijeli taxíkem. „Když pak nikde nebyl, myslel jsem si, že skončil někde u ženské. Vzali jsme jeho věci a přinesli do baru. Nikdo ho neokradl, jak se říkalo,“ popsal kamarád mrtvého Jiří B. (39).

Co je posmrtná ztuhlost?

Stav nazývaný odborně rigor mortis nastává přibližně hodinu až šest hodin po smrti a trvá dva až tři dny, záleží na okolní teplotě. Poté na tělo již začínají působit hnilobné bakterie a ztuhlost těla mizí. Posmrtná ztuhlost je jeden z faktorů, podle kterého soudní lékaři určují dobu smrti.



Autor:  rvs,sč,dce

Přečtěte si
drobenakulata
16. 6. 2015 • 00:32

no jo Cesi jsou prasata

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.