Lidé se koupali 3 metry od mrtvoly, a nevadilo jim to... Mysleli, že je to kapr! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Lidé se koupali 3 metry od mrtvoly, a nevadilo jim to... Mysleli, že je to kapr!

Navzdory utopenci se lidé koupali vesele dál.
Navzdory utopenci se lidé koupali vesele dál. (Foto: reprofoto TV Nova)

„Plavala jsem kolem toho a myslela, že je to zdechlý kapr,“ vzpomíná na sobotní události na koupališti v Otrokovicích Hana (65) ze Zlína. Záhy se ukázalo, že jde o mrtvolu muže (†31). Rodiny s dětmi se pak vedle ní ještě 3 hodiny koupaly…

„Ono z něj byl vidět akorát týl, tak mi to připadalo jako kapr. Ještě jsem pak na břehu přemýšlela, že bych ho měla vytáhnout. No jsem ráda, že jsem to neudělala,“ popsala situaci paní Hana. Po upozornění, že je ve vodě asi mrtvá ryba, vzali místní chlapi čeřen a šli ji vylovit. „Jak do toho hrábli podběrákem, tak se to otočilo a z vody vyjela jeho ruka. Byl to hrozný pohled,“ zavzpomínala další svědkyně Františka (71).

Na místo přijeli policisté a tělo ve vodě přikryli. Než ho vylovili potápěči, trvalo to podle svědků tři hodiny. A lidé se ve vodě ale koupali dál, 3 metry od utopence si dokonce hrály děti. Nakonec ho vylovili a plavci, kteří to sledovali, tvrdí, že na pláži leželo 3 hodiny nepřikryté a po ohledání další tři hodiny, než ho odvezli.

Šlo asi o bezdomovce

Podle policie je mrtvý muž zřejmě místní bezdomovec (†31), který se utopil asi ve čtvrtek. Kamarádi jeho zmizení nehlásili, jen mu ukradli věci. Příčinu smrti určí nařízená pitva.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.