Kauza Jany Nagyové: Dva roky divadla? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kauza Jany Nagyové: Dva roky divadla?

Jana Nagyová nyní Nečasová
Jana Nagyová nyní Nečasová (ČTK)

V kuklách vtrhli policisté na Úřad vlády Petra Nečase (50), která krátce nato padla! Po dvouletých soudních přích vydal soud v kauze Jany Nagyové, nyní Nečasové, (50) verdikt: Nevinna!

V sobotu 13. června uplynuly přesně dva roky od policejního zásahu, který neměl v Česku obdoby! Drama se odehrálo pod taktovkou Ivo Ištvána z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Ten označil Nagyovou jako organizátorku nezákonného sledování bývalé manželky premiéra Radky Nečasové (49) a spolu s třemi zaměstnanci Vojenského zpravodajství, které podle obžaloby měla Nagyová úkolovat, ji za to hnal před soud.

Ten, jemuž předsedala soudkyně Helena Králová, však svým zprošťujícím rozhodnutím naznačil, že Ištván před dvěma roky spustil zbytečnou hysterii. Králová ovšem  své rozhodnutí neodůvodnila, za což vyfasovala kritiku i od šéfa Nejvyššího správního soudu Josefa Baxy.

Autor:  mim

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.