Tragická smrt sběrače odpadu: Uhořel mezi svým harampádím! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tragická smrt sběrače odpadu: Uhořel mezi svým harampádím!

Požár vypukl před půlnocí.
Požár vypukl před půlnocí. (Foto Aha!: D. Malík, J. Doležal)

Mohutný požár zachvátil v noci na včerejšek domek v Lysé nad Labem. V plamenech uhořel muž. Patřil k lidem, kterým se říká sběrači odpadu. Dům měl napěchovaný nejrůznějším harampádím.

Šest hasičských jednotek vyjelo k požáru ve Vojanově ulici krátce před půlnocí. Ve spáleništi pak hasiči našli mrtvé mužské tělo. Přesnou příčinu smrti a totožnost mrtvého stanoví s určitostí až pitva,“ konstatovala policistka Petra Potočná. Podle informací Aha! vznikl požár zřejmě od zapálené svíčky. Mrtvým je podle všeho muž (†75) kterému domek patřil. „Měl sice majetek, ale všichni ho tady brali jako bezdomovce a velkého podivína. Doma skladoval nejrůznější harampádí a léta vyhrožoval, že všechno podpálí,“- potvrdili deníku Aha! místní lidé. Takhle majitel domu prý hrozil i osudný den odpoledne.

Jan Cimický: Většinou bývají dementní

„Sběrači odpadů jsou ve většině případů lidé, kteří trpí sklerotickou demencí, a tím pádem nekorigují své jednání. Je to velmi závažná psychická porucha, při které dochází k úbytku mozkové hmoty.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.