Petr K. (37) obžalovaný z vraždy manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8): ZŮSTÁVÁ ve vazbě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Petr K. (37) obžalovaný z vraždy manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8): ZŮSTÁVÁ ve vazbě!

Během posledního roku Petr Kramný velmi zhubnul.
Během posledního roku Petr Kramný velmi zhubnul. (Foto: Aha! - Karel Kopáč, Pavel Ryšlink, koláž Ahaonline.cz)

Na rozsudek si Petr K. (37), obžalovaný z vraždy manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8) na dovolené v Egyptě, počká za mřížemi. Soud dnes rozhodl o prodloužení vazby. A hrozí mu, že v chládku i dožije… Může být potrestán doživotím. Proces začne už za tři týdny.

„Soud shledal, že důvody k vazbě trvají, neboť je zde důvodná obava, že by se obžalovaný mohl vyhýbat trestnímu stíhání,“ sdělil po vynesení rozhodnutí mluvčí soudu Dalibor Zecha. Návrhy obhájkyně Petra K. na propuštění z vazby na základě písemného slibu či záruk důvěryhodných osob soud zamítl. „Za situace, kdy je za tři týdny nařízeno hlavní řízení, se to dalo předpokládat,“ uvedla jeho právní zástupkyně Jana Rejžková a dodala: „Stížnost proti tomuto rozhodnutí ale podávat nebudeme, a to z praktických důvodů, protože nadřízený soud by nebyl schopen rozhodnout do doby, než bude zahájeno hlavní líčení.“ „Situace obžalovaného se od posledního jednání o vazbě nijak nezměnila. Ve věci bylo nařízeno hlavní líčení, takže důvody vazby se spíše ještě posílily,“ konstatovala státní zástupkyně Brigita Bilíková, která byla s rozhodnutím soudu spokojena.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.