Hospodský Ivan (37) k chystaným vládním novinkám: Zákaz kouření? Zdražíme jídlo a budeme propouštět! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hospodský Ivan (37) k chystaným vládním novinkám: Zákaz kouření? Zdražíme jídlo a budeme propouštět!

Ivan Novotný si podmínky pro podnikání v tomto oboru vůbec nepochvaluje.
Ivan Novotný si podmínky pro podnikání v tomto oboru vůbec nepochvaluje. (Foto Aha!: Kateřina Moravcová, Martin Pekárek)

Hospodský, ten těžký život má… Tato slova potvrzuje stále více majitelů restaurací. To, že není v tomto oboru jednoduché podnikat, a nebude obzvlášť po zavedení nových zákonů, potvrzuje Ivan Novotný (37).

V Karlových Varech vlastní s maminkou restauraci. V hospodském byznysu funguje již 5 let. A rok od roku je podnikání podle jeho slov horší a horší. Zavedení alergenů do jídelních lístků náklady navíc nepřidělalo, nákup registrační pokladny už je ale finančně náročnější. „Alergeny jsme do meníček připsali. Neměli jsme s tím problém ani předtím. Když klient řekl, že je na něco alergický, vyšli jsme mu vstříc a jídlo mu uvařili podle jeho potřeb.

Nákup registrační pokladny vyjde asi na 45 tisíc, to už zásah do nákladů je. Uvažujeme, že budeme muset jídlo zdražit,“ říká Novotný. Podnikatel se ale nejvíce děsí zákazu kouření. „Jestli přestanou lidi kvůli tomu chodit, tak budeme muset propustit zaměstnance. Už teď se potýkáme s úbytkem zákazníků, které tvořili i turisté z Ruska. Těch je v Karlových Varech letos opravdu málo,“ dodává hospodský.

Přečtěte si
peste
5. 6. 2015 • 18:35

To že budou zavírat a že se sníží návštěvnost, je pěkná hloupost. lidi si na to zvyknou. Tady kde žiji, je tento zákon už víc jak 10 let. A restaurace jsou pořád nacpané. Naopak...lidi se rádi od stolu zvednou a jdou ven (i v zimě!!!!!) si zakouřit. Já jsem kuřák, ale je to jen správné, abych někomu při jídle nečoudil u stolu pod nos.

ararat
5. 6. 2015 • 15:35

správně,ještě bych dodala že když si koupí auto za několik tisíc,tak nezkrachuje,ale mne si ruky jak k autu přišel a nemusel se moc namáhat aby si ho mohl koupit a také si to da do daně a atd atd.

joudajoudovy
5. 6. 2015 • 12:56

hospodsky ivane, nez zacnes sirit bludy, prostuduj si zakony. i kdyby ti registracni kasa stala 100.tisic, vydaje si das do nakladu, a tim budes mit nizsi dan z prijmu, nizsi odvody na socialku a zdravotku. dale se ci vrati dph za nakup pokladny. budes mit nizsi dph 15%, a od statu dostanes dotaci na kasu!!! ale zrejme kricis proto, ze pri stavajicich podminkach, ti 100.tisic zustava za nehty. vsichni vedi, jak to v hospodach chodi. nakup potravin za neodevzdane stravenky, z toho denne uvaris o 50porci vice, a penize ti jdou do kapsy. zamestanacum platis zakladni mzdu, aby si nemusel statu odvadet davky. samozrejme, ze zamestnanci mene dostavaji za nemocenskou ci dovolenou, ale to neni chyba statu, ale tvoje nenazranost!!! neplet si nepoctive podnikani se spatnymi zakony.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.