Co s dětmi a teenagery o prázdninách? Poslat je do ciziny... Ať se učí jazyk! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Co s dětmi a teenagery o prázdninách? Poslat je do ciziny... Ať se učí jazyk!

Na vzdělání by se nemělo šetřit.
Na vzdělání by se nemělo šetřit. (Foto: threshold.cz, scom)

Neleze vašim dětem jazyk do hlavy? Zkuste je poslat o prázdninách do zahraničí. Vrátí se vám samostatnější, s mnoha kamarády z celého světa, a hlavně motivované se do cizího jazyka opřít, protože ho poprvé v životě opravdu nepotřebovaly jen kvůli jedničce z písemky. Ano, není to levné, ale na vzdělání by se nemělo šetřit. Dobré agentury nabízejí různé jazyky, nejčastěji se ale vyráží za angličtinou.

V kolika dítě poslat?

„To záleží na dítěti. Zda se už v cizině domluví, jak je samostatné, a hlavně – jestli samo chce. Nejčastěji jezdí 13 – 15letí. Mladší často volí kurzy r odičů s d ětmi, které jsou v posledních le tech velmi populární,“ upřes ňuje ředitelka ja z ykové školy T hreshold Mgr. Jitk a Blažková. Jsou školy, které »berou« děti od 7 do 12 let, většina se zaměřuje na 12 – 17leté.

Na jak dlouho?

Zahraniční kurzy nejsou většinou kratší než dva týdny, ovšem ideální jsou tři neděle až měsíc. „Za tři týdny je znát v jazyce pokrok,“ říká Jitka Blažková.

Cena

Levnější jsou pobyty na Maltě, jenže když za angličtinou, tak do Velké Británie. Z hlediska dopravy je nejlepší okolí Londýna. Součás tí ceny jsou i transfery z letiště, ubytování, strava, volnočasové aktivity a nezapomenutelné výlety. 14 dní na Ostrovech při ubytování v internátních školách vyjde tak na 50 tisíc korun. Není to málo, ale děti se výrazně zlepší! Lacinější je bydlení v rodinách.

Program kurzů

Výuka, zpravidla 15 hodin týdně, je stejně důležitá jako odpolední a večerní program. Odpoledne je výběr z několika sportovních, v ýtvarných a herních aktivit a program běží až do večera. Vaše dítě je poprvé v situaci, kdy chce a potřebuje jazyk ak tivně využít, aby mohlo fungovat s vrstevníky z celého světa.

Kdy objednávat

Na prázdninový kurz je potřeba myslet už v zimě, ideálně v lednu. To se odrazí na ceně letenek. Ovšem i teď lze najít místečko a letenku za slušné peníze.

Na co si dát pozor?

Důležité je, aby škola měla tradici a patřičnou akreditaci. Základem je British Council, dále pak English UK member, Qualit y English či Education UK. Ideální je najít si odborníka, který rozumí jazykovému vzdělávání a školu zná. Tvoří pobyty na klíč a je jistota, že se v místě nesejde moc českých dětí, ratolest tak nehovoří mateřštinou, ale učí se!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.