Mražený zázrak: Ovoce v lednici, aneb zdravá zmrzlina bez pocitu viny...
S teplým počasím přicházejí i chutě na sladké ledové osvěžení. Pokud se hrozíte kalorií skrytých ve zmrzlině, můžete zmrazit během hodinky ovoce a užít si osvěžující »zmrzku« bez pocitu viny. To je skoro zázrak.
Banán
Z tohoto obyčejného až moučného ovoce stvoří mráz něco, co chutná jako ta nejlepší smetanová banánová zmrzlina. Tu připravíte nejlépe tak, že banán před uložením do mrazáku nakrájíte na plátky a zmrzlá kolečka pak nasypete do mixéru. Pokud sníte mražený krém okamžitě, bude opravdu hladký a vláčný. Když ho po vyjmutí z mixéru dáte ještě na chvíli do mrazničky, budete mít zdravou banánovou zmrzlinu.
Citrusové plody
Také jste v dětství milovali vodovou zmrzlinu, nejlépe s příchutí pomeranče nebo citronu? Nakrájejte pomeranč, grapefruit, mandarinky a citron na měsíčky a ty potom zmražené vhoďte do sklenice sodovky. Mražené citrusy budou fungovat jako kostky ledu, které navíc zlehka dochutí vaši perlivou vodu a udrží ji dlouho chladnou.
Hroznové víno
Vložte do mrazáku klidně celý velký hrozen. Nebudete litovat. Zmražení zintenzivní sladkost a uvnitř každé kuličky uzraje hroznový sorbet.
Jogurt
Frozen Yogurt je zdravější verze zmrzliny, ale v obchodě je dost drahá, vyrobit si vlastní však není nic těžkého a skoro nic to nestojí. Nalijte jogurt do formiček na domácí nanuky. Můžete ho smíchat s křupinkami, müsli, semínky nebo se lžící medu. Chcete-li si ulehčit práci, zapíchněte držátka rovnou do kelímků s jogurty.
Granátové jablko
Milujete granátová jablka, ale vadí vám, že jste o konzumaci celí červení? Řešení je snadné, vyberte zrníčka a nechte je zmrazit. V krabičce v mrazáku pak budou čekat, až na ně dostanete chuť.
Vodní meloun
Oblíbená letní pochoutka mnoha milovníků červeného melounu. Nakrájejte ovoce a zmrazte si kostičky nebo plátky. Znalci vkládají dílky do mixéru a vyrábí si melounovou tříšť.
Burákové máslo
Rozetřete tuto specialitu na pečící či voskový papír a vložte do mrazicího boxu. Dosáhnete sametově křupavé pochoutky. Nandejte lžičku burákového másla na skrojky banánu nebo tmavé čokolády a zamrazte je jako občerstvení pro návštěvu.