Zpověď otrokyně (17) Islámského státu: Když ji znásilňovali, musela citovat Korán! Neposlušné kamarádce uřízli nohu… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zpověď otrokyně (17) Islámského státu: Když ji znásilňovali, musela citovat Korán! Neposlušné kamarádce uřízli nohu…

Fotografie
Fotografie (internal)

Devět měsíců znásilňování, bičování, jiných krutých tělesných trestů. Sexuální otrokyně džihádistů, říkejme jí Suzan (17), měla to štěstí, že utekla svým věznitelům a vydala další z řady svědectví o hrůzách, které ve jménu islámu páchají bojovníci Islámského státu.

Pro britský deník Daily Mail vyprávěla svůj otřesný příběh. Nyní je mezi syrskými utečenci a čeká na azyl ve Švédsku, k rodině se vrátit nemůže, odvrhli by ji, protože je nenávratně poskvrněna nepřítelem. Matka i otec jsou mrtvi, strýc by jí nikdy neodpustil, že byla otrokyní. Pohrozil, že ji zabije!

„Nejprve proběhlo nesmírně ponižující vyšetření. Panny pak byly nahnány do místnosti se čtyřiceti muži. Seřadili si nás a ukazovali, kterou chtějí,“ vypráví mladá jezidka, jak to chodí při podobné dražbě. „Překřikují se, hádají se, jsou velmi hrubí a dívky jsou pro ně něco jako dobytek.“ Matku viděla tehdy naposledy, zbili ji a odtáhli za vlasy, když chtěla své děti zachránit. Jakmile je koupili, svázali je a hodili na podlahu v hotelovém pokoji. Hlídal je ozbrojenec, nesměly na toaletu, nedostaly najíst, napít.

Byla prodána ve městě Mosulu (Kurdistán, Irák) v aukci otrokyň ještě s desetiletou sestrou. „Byly jsme mnohokrát znásilněny několika muži, třikrát čtyřikrát denně, pořád se mi to vrací a už nikdy to ze svého mozku nedostanu.“ Když ji zneužívali, musela citovat dlouhé pasáže z Koránu. Když se jednou vzepřela, opařili jí stehno vařící vodou. Obě dívky nakonec utekly, když byli v boji jejich věznitelé zabiti.

Suzan je teď těhotná a neví, co bude dál. Porodí kurdské dítě. Teď je ve třetím měsíci. „Myslela jsem nejdřív, že budu mít štěstí, když si nás vybírali. Byla jsem krásná, myslela jsem si, že se dostanu někam dál, že se mnou budou ještě obchodovat a oddálím všechny ty barbarské hrůzy.“ Jenomže vysoce postavený velitel Al-Russiyah, původně voják z Čečenska, si je nechal pro osobní potěšení. „Musely jsme vařit, uklízet, často jsme tančily, zpívaly, nebo také jen posluhovaly.“

Každé ráno byla s ostatními dívkami svlečena a postavena do řady. „On přišel a vybíral si. Přivoněl k nám, ohmatával nás, bylo to potupné. Ty, které si nevybral, později znásilnili jeho podřízení a strážci,“ vypráví denní program unesených a vězněných dívek. „Jedna z nás chtěla utéct. Chytili ji hned a uřízli jí pak nohu.“ Když se provinila, byť pohledem nebo pasivitou, byla spoutána. Časté bičování už ani nepočítala. „Otupěla jsem, dělala jsem věci mechanicky. Měla jsem na vybranou. Buď smrt, nebo smrt. Čekala jsem, kdy umřu, přemýšlela jsem, jak se zabít,“ říká Suzan. Své pravé jméno pochopitelně nechce prozradit.

Jak se dostala do zajetí

Do zajetí Islámského státu se sedmnáctiletá jezidka společně s dalšími čtyřiceti ženami dostala v neděli 3. srpna 2014, kdy Islamisté obsadil irácké město Sindžár. Tehdy pod hrozbou smrti nebo konverze k Islámu vytlačili desítky tisíc jezidů na horu u města. Někteří raději zvolili smrt na dehydrataci než v rukou extremistů. Dívky a ženy byly podrobeny, prodány do otroctví. Suzan utekla v dubnu letošního roku.

Jak se obchoduje se sexuálními otrokyněmi

* Teroristé vydrancují vesnici, zabijí muže, ženy svléknou donaha. Provádějí se testy panenství. Panny jsou v dražbě žádanější a více ceněné.
* »Zboží« se vystavuje nahé, přihazuje se jako v každé jiné dražbě.
Velitelé mají právo první volby. Koupí si tři až pět dívek, po pár měsících je prodají dál. Podle vyslanců OSN přežila útrapy i dívka, která byla prodána dvaadvacetkrát!
* Krutý osud čeká všechny dívky, které Islamistům odporují. Jednu z odvážných žen, které to zkusily, se teroristé rozhodli upálit zaživa.
* Některé z otrokyň nevydrží a oběsí se pomocí šátků, které jim běžně zakrývají hlavu.
* Mladé dívky jsou »benefitem« při verbování budoucích bojovníků Islámského státu. Obchod s otroky financuje vojenské akce.



Autor:  mich

Přečtěte si
dievcatko
1. 6. 2015 • 16:25

FUJ,hnusni zm*rdi!!!!Všetkych by som ich utyrala k smrti!

pozorovatel2013
1. 6. 2015 • 13:50

nemám slov, jsem proti tomu aby jsme přijímali tuhle svoloč, muslimy opravdu ne!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.