Ministr sexuálního harašení Chládek (47): Padák od premiéra! Kvůli podřízeným... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ministr sexuálního harašení Chládek (47): Padák od premiéra! Kvůli podřízeným...

Ministr Chládek má vysoké nároky. Ale jen na podřízené...
Ministr Chládek má vysoké nároky. Ale jen na podřízené... (Foto: ara)

Učitel národů by si odplivl, děti si to zhodnotí po svém: šéf českých pedagogů Marcel Chládek (47, ČSSD) si podle svědectví některých podřízených udělal z ministerstva školství loutkové divadlo. Postěžovali si na šikanu a premiér Bohuslav Sobotka včera řekl, že navrhne vládě jeho odvolání!

„Nechtěl jsem si nechat líbit, jak na mě ten člověk řval, ať držím hubu,“ vylíčil MF Dnes Chládkův řidič Miroslav Kareta poslední výstup, po kterém se poroučel z ministerstva. Kolegyně byla vyhozena jen za to, že nevzala o víkendu služební mobil. Předtím ovšem musela snášet Chládkovy zvláštní poznámky. „Vadilo mně, že i před jinými lidmi mi říkal, že vypadám lahodně,“ vypověděla žena, jež si nepřála být jmenována.

Další již bývalá zaměstnankyně ministerstva, která rovněž tají svoji identitu, potvrdila Aha!, že podobné »lahodné« poznámky také slyšela: „Čas od času pan ministr chtěně nebo nechtěně tak trošičku ponížil své zaměstnance před ostatními lidmi.“ Ke kuloárním informacím o Chládkově incidentu v hotelu na Slovensku jen poznamenala, že „já něco vím jen z doslechu, opravdu k tomu nechci nic říkat“. MF Dnes popisuje také další ministrovu libůstku: dívky z jeho sekretariátu prý musely v noci chodit oslavovat do restauračních zařízení jeho mediální vystoupení v televizi.



Ministr Chládek pro Aha! vše rázně popřel. Na adresu výpovědí svých podřízených se nechal slyšet, že jde „o nesmysly, pomluvy a nepodložené drby“. Skutečnost, že jeho nejbližší okolí opustilo deset podřízených, přisuzuje faktu, že je prostě jen „náročný“.  Předseda vlády Sobotka si však myslí něco jiného. Už před rokem Chládkovi řekl, aby se k podřízeným choval slušně. Teď už mu došla trpělivost a včera večer prohlásil, že Chládka odvolá!

Předchůdce v úřadu Petr Fiala (50, ODS): Měl by jít příkladem

„Premiér udělal dobře, že se rozhodl navrhnout odvolání ministra Chládka. Bohužel se opozdil o rok, protože informace o šikaně podřízených a podivném způsobu řízení ministerstva se v mediích objevily už na jaře minulého roku. Teď se jen potvrdily. Je mi líto lidí, kteří to museli snášet. Ministr musí jít v chování vůči podřízeným příkladem a ne být opilý mocí. Slouží veřejnosti, ne lidé jemu. To platí pro každého člena vlády a zvláště pro ministra školství, který by měl jít v chování příkladem mladým lidem.“

Vicepremiér Pavel Bělobrádek (38, KDU-ČSL): Vtip, nebo oplzlost?

„To záleží na kontextu. Jestli to je vtip, nadsázka, lichotka, nebo oplzlost. Takto se to těžko komentuje,“ řekl Bělobrádek o chování ministra.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.