Lékaři v Dobřanech brali pervitin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lékaři v Dobřanech brali pervitin!

Pracovníci Psychiatrické nemocnice Dobřany se ohrazují proti spekulacím, že se dopustili zanedbání v případu vraha knihovnice v Horní Bříze.
Pracovníci Psychiatrické nemocnice Dobřany se ohrazují proti spekulacím, že se dopustili zanedbání v případu vraha knihovnice v Horní Bříze. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka, ČTK/Pavel Němeček)

Propustili nebezpečného pacienta Vlastislava A. (29) a ten v pondělí v Plzni zabil knihovnici Hanu B. (†27). Dobřanští psychiatři mají za sebou ale průšvihů víc. Brali dokonce i drogy...

„Když si dali lajnu, tak je práce bavila mnohem víc. Činnost, kterou normálně nesnášeli, dělali rádi,“ prozradila zdravotní sestra, která dvěma lékařům pervitin dodávala. Skandál se provalil loni na jaře, za osm let měli oba psychiatři »vyšňupat« 20 gramů pervitinu (obvyklá jednotlivá dávka je 0,1 gramu). „Občas měla primářka narážku, že se jí některý z lékařů zdá trochu divný. Dělala si spíš z toho srandu, jestli si náhodou něco nevzal,“ řekla tehdy zdravotní sestra Právu.

„Pracovníci Psychiatrické nemocnice Dobřany se ohrazují proti spekulacím, že se dopustili zanedbání v případu vraha knihovnice v Horní Bříze. Zákon neumožňuje nedobrovolně držet pacienta v psychiatrickém zařízení, pokud není bezprostředně nebezpečný sobě nebo okolí. Ke zvyšování rizika násilných trestných činů vede zejména zcela nepřiměřená tolerance ke zneužívání návykových látek a rozpad systému kontroly osob s duševními poruchami,“ uvedla Lenka Štolfová z dobřanské léčebny.

Propuštěný pacient chtěl zabíjet!

Vlastislav A. (29) nebyl jediný! Loni psychiatři z Dobřan propustili sexuálního sadistu Karla Hříbala (24), který poté skoro zavraždil dvě ženy. Jednu svoji oběť málem ubil k smrti, druhou chtěl podříznout, pokud s ním nebude mít sex. To se stalo nedlouho poté, co ho psychiatři z Dobřan propustili z léčení jako neškodného. Deviant za útoky loni v prosinci vyfasoval šest let vězení. „To nutkání bylo silné, nemohl jsem si pomoct. Čím více se ženy bránily, tím víc mě to vzrušovalo,“ popsal u soudu.



Přečtěte si
jity
29. 5. 2015 • 10:07

Nevím jestli taková štvanice na dobřanskou léčebnu je správná. O tom kolika pacientům tam pomohli se nepíše, ale špína a pomluvy ano. Že třeba ten ředitel dobřanské nemocnice ji vyvedl z dluhů a nechal tam opravit chátrající budovy, to holt neni důležité. Ano zodpovědnost za magora propuštěného nesou, ale štvanice už bohužel té mladé zavražděné ženě nepomůže.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.