Motorkář Víťa Bican: Zabil se těsně před cílem! Dojemné vzkazy přátel... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Motorkář Víťa Bican: Zabil se těsně před cílem! Dojemné vzkazy přátel...

Víťa byl skvělý závodník, bohužel právě motorkářská trať se mu stala osudnou.
Víťa byl skvělý závodník, bohužel právě motorkářská trať se mu stala osudnou. (Foto: Facebook)

Chlap, který položil život za to, co miloval. I tak o mrtvém motorkářovi Víťovi Bicanovi (†38) z Karlových Varů píšou kamarádi na sociálních sítích. Jeho smrt při závodě je totiž velmi zasáhla. 

K tragické události došlo v sobotu 18. května během kvalifikace závodu 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích. „K nehodě došlo v poslední zatáčce, ve které modrá yamaha s Víťou v sedle vylétla z dráhy. Údajně trefil hlavou železný sloupek mobilního oplocení a téměř na místě byl mrtev,“ informovali o jeho smrti kamarádi.

Ti se také shodují, že Víťa byl skvělý závodník a úžasný člověk. Pro rodinu proto vyhlásili veřejnou sbírku. Víťa totiž po sobě zanechal malého Melíška (4) a manželku Jitku, která mu byla velkou oporou. „Zpráva o jeho smrti nás velmi zasáhla. Rozhodli jsme se alespoň takto rodině pomoci,“ říká jeden z kamarádů. Za podporu je manželka Jitka moc vděčná a slibuje, že peníze použije výhradně na Melíškovo vzdělání.

Dojemné vzkazy z Facebooku:
„Víťo, pozdravuj kluky, které už na pozemských tratích bohužel vídat nemůžeme, kteří položili životy za to, co milovali. A hlavně, prosím vás, nebeské jezdce, dohlížejte na ty, kteří se prohánějí tady dole.“

„Ať máš v nebi asfalt hladký, spoustu zatáček, gumy zahřáté a plnou nádrž benzinu.“

Autor:  mor

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.