Prahu dnes čeká peklo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Prahu dnes čeká peklo!

Policisté už včera kontrolovali podezřelé fanoušky.
Policisté už včera kontrolovali podezřelé fanoušky. (: ČTK)

PRAHA – Prahu dnes čeká dopravní kolaps! Nejdříve se v centru města poběží atletický půlmaraton a pak se na Letné koná fotbalový zápas Česko – Německo. Očekává se, že městem bude proudit 20 000 lidí.

Kvůli fotbalu hrozí hlavnímu městu dopravní kolaps

Problémovým fotbalovým příznivcům neumožnili celníci vstup na území republiky už včera. Němečtí celníci měli k dispozici seznam problémových lidí, a pokud se na hranici objevil fanoušek spadající do kategorie C (chuligáni), okamžitě ho odeslali domů. Do Česka se tak jen včera nedostalo přes dvacet lidí. Dva muži se u Lískové na Domažlicku chtěli dokonce pokusit nelegálně překročit zelenou hranici. Očekává se, že nejradikálnější fotbaloví chuligáni přijedou přes Rakousko nebo Polsko.

Už včera se v centru Prahy pohybovali detektivové v civilu. Pod kontrolou mají jako obvykle oblíbená místa a trasy fanoušků. „Pokaždé se snažíme najít místa, kde by mohlo dojít k potížím. Pořádkové síly pak informujeme o tom, kde jsou podnapilí agresivní fanoušci, kde páchají výtržnosti apod. Tím lze nejlépe předejít možným střetům,“ objasnil Aha! kriminalista specializovaný na fotbalové násilí.

Cizinci se nejčastěji shlukují na Václavském a Staroměstském náměstí, která spolehlivě najdou. „Ti, co pochodují městem a buší do bubínků, nejsou potížisti. Chuligáni nosí značkové oděvy, bílé kožené botasky na nízké podrážce a krátké sestřihy. Navíc rváči chodí většinou na stadion na poslední chvíli. Do té doby se opíjejí v hospodě,“ míní detektiv.

I když na stadionu jsou na první pohled nejpůsobivější těžkooděnci a policisté na koních, mezi diváky budou rozptýleni i policisté v civilu, aby včas odhalovali ohniska možných konfliktů. „Ne každý střet je dílem okamžiku. Notoričtí rváči se mnohdy domlouvají už předem na internetu, mobilem nebo přes SMS, kde si to rozdají. Dohodnou si místo, počet lidí i podmínky boje,“ doplnil detektiv.

Uzavřou město

Dnes dopoledne: Atletický půlmaraton zcela uzavře nábřeží a širší centrum Prahy. Uzavírka se týká například mostu Legií, Smetanova nábřeží, Těšnovského tunelu i ulic okolo Václavského náměstí. Neprojedete přes Janáčkovo ani Rašínovo nábřeží a jedinou možností, jak se dostat na druhý břeh Vltavy bude zřejmě jen po Barrandovském mostě.
Dnes odpoledne: Kvůli fotbalovému zápasu bude uzavřena ulice U Sparty. Další dopravní opatření budou probíhat v okolí letenského stadionu na základě vývoje situace. Řidiči by do oblasti stadionu pokud možno neměli vjíždět.

Pozor na vstupenky

Policie sleduje v souvislosti s fotbalem nejen rváče, ale také podvodníky – a milovníky fotbalu varuje. Vstupenky vydané na tento zápas mají několik ochranných znaků. „Zápas je zcela vyprodán.

Máme informace o výskytu falešných vstupenek a předpokládáme, že je překupníci budou za vysoké částky prodávat na černém trhu,“ řekla policejní mluvčí Eva Miklíková. Tomu, kdo by takový lístek prodával jako pravý, hrozí za podvod až dvouletý trest.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.