Tajemství mordu ve vaně: V Modravě se vraždilo »výbuchem«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tajemství mordu ve vaně: V Modravě se vraždilo »výbuchem«!

V koupelně o velikosti osm metrů čtverečních strávili filmaři celý den.
V koupelně o velikosti osm metrů čtverečních strávili filmaři celý den. (Foto: archiv TV Nova)

Vraždit před kamerou elektrickým proudem není hračka! Zatímco na obrazovce trval záběr ve 14. dílu seriálu s rekordní sledovaností jednu vteřinu, ve skutečnosti se připravoval celý den. Třikrát se odpalovala výbušnina ve vaně a herci byli na hranici kolapsu.

„Měli jsme pracovníka z Barrandova na speciální efekty, který do fénu namontoval rozbušku,“ prozradil režisér Jaroslav Soukup (68) tajemství scény, kdy fén spadne do vody a jiskří. „Rozbuška musela být odpálena v ten moment, kdy se fén dotkl hladiny, a to se nám dvakrát nepovedlo. Až potřetí to bylo v pořádku,“ svěřil se Aha! »rejža«.

Správné načasování výbuchu ale nebylo jediným problémem této scény. Filmaři zápasili i se stísněným prostorem. „V koupelně jsme strávili celý den a trefili jsme se zrovna do dnů, kdy bylo hrozný vedro. Venku bylo přes třicet a v koupelně bylo asi i víc,“ prozradil režisér. „Naštěstí tam z vedra žádná z žen neomdlela, z čehož jsem měl obavy,“ dodal. Ale daleko k tomu herečky neměly...

Modrava vládne třináct týdnů žebříčkům sledovaností. Nedělní díl viděl neuvěřitelný počet diváků – 2 310 000. Natáčení druhé série se přesto ještě nerozběhlo. To se ale možná brzy změní. „Čekám na vyjádření televize, které by snad mělo už brzy být, “ prozradil režisér s tím, že by se s velkou pravděpodobností natáčet mělo. Otázkou je kdy.

Policie Modrava



Autor:  Hana Zejdová

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.