Jak ulít majetek aneb Co znamená jméno Rath? Realitní Akce Tvrdého Hocha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jak ulít majetek aneb Co znamená jméno Rath? Realitní Akce Tvrdého Hocha!

Stěhovací vůz nové firmy na trhu?
Stěhovací vůz nové firmy na trhu? (Foto Aha!: Zbyněk Pecák, koláž Aha!)

Tajemství šifry mistra Davida je zřejmě rozluštěno! Jméno RATH je zkratkou pro Realitní Akci Tvrdého Hocha! Jak se blíží vyhlášení rozsudku v jeho kauze, snaží se David Rath (49) prostřednictvím vlastního »kulového blesku« ulít své nemovitosti před spravedlností.

Jmění exhejtmana obžalovaného z mnohamilionové korupce připomínalo svého času nabídku slušně prosperující realitní kanceláře: podíly v několika rodinných domech, hospodě, statku, tři byty… Jenže státní zástupce pro bývalého politika navrhl kromě devítiletého trestu i zabavení veškerého majetku.

A tak začala Realitní Akce Tvrdého Hocha v mezích mizerného zákona – firmám manželky a milenky prodal zřetelně pod cenou dva byty. Kvůli akci se připravil o 2,5 milionu, ale při jeho případném odsouzení stát už na tyhle byty nedosáhne. Aha! se jelo podívat, jak to v nich vypadá…

Praha 6 – Vokovice, Křenová ulice
Za byt č.15 (2+1) získal David Rath v lednu milion korun. Dnes ho vlastní firma Czech Clinic, kde předsedou představenstva je MUDr. Eva Rathová, exhejtmanova manželka. Členem dozorčí rady je pak David Horký, syn Rathovy hostivické přítelkyně Renaty Horké. Tržní cena bytu je 2,5 milionu.

Soused: Ať ho zavřou

„Vůbec netuším, že tady měl byt. A to už tu bydlím tři roky,“ říká soused, ale fotku odmítá. „Nezlobte se, dělám u Hradní stráže, v téhle souvislosti fakt nechci.“ Neřekne nám ani jméno, zato nás pouští do domu. „Už aby ho zavřeli,“ volá za námi. Na vizitce stojí Kunešová, schránka ale nese jméno MUDr. D. Rath. „Byt patří firmě, kde pracuji a která se také zabývá pronájmy. Byt je tedy pronajat,“ sdělil Aha! David Rath.

Hostivice, ul. Boženy Němcové

Byt č.8 v bytovém domě v ulici Boženy Němcové v Hostivici prodal v únoru za půl milionu korun firmě Citadela své milenky MUDr. Renaty Horké, v níž je Rath jednatelem.Tržní cena je 1,5 milionu.

Rath? To si děláte srandu!

„Ale kdež, pan doktor přece bydlí jinde,“ říká jedna nájemnice. V prvním patře domu jsou otevřené dveře na balkon. „Tady a Rath? To si děláte srandu!“ říká nevěřícně žena, která se v nich objevila. Na schránkách exhejtmanovo jméno nenalézáme, na zvoncích také ne. Ovšem nevyskytuje se tu ani jméno nového majitele, firmy Citadela.



Přečtěte si
mirkazam
23. 5. 2015 • 06:52

Jak je vidět,mazaný vykuk dostal prostor,aby mohl zašantročit ze svého nakradeného majetku co se dá.... Nějak tomu nerozumíme !!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.