V autobuse z Prahy našel řidič bombu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

V autobuse z Prahy našel řidič bombu!

V zavazadle, ke kterému se nikdo nehlásil, byla bomba.
V zavazadle, ke kterému se nikdo nehlásil, byla bomba. (Foto: INT, Infografika Aha!)

Pětilitrový kanystr s benzinem, do něj zavedená trubka s trhavinou utěsněná černou lepicí páskou a zapojený časovač. Bombu našel řidič v autobuse s 37 lidmi z Prahy do bulharské Varny!

Vůz nečekaně zastavil na okruhu u Budapešti, když šofér ucítil nesnesitelný zápach. Okamžitě nechal vyklidit zavazadlový prostor. Jeden z kufrů si ale nikdo nevyzvedl. Byla v něm zmiňovaná bomba!

V autobuse ji prý nechal neznámý muž, který měl jízdenku do Bratislavy, ale vystoupil už v Brně. „Byl z něj cítit alkohol. Za celou dobu nepromluvil a choval se zvláštně. Na hlavě měl kšiltovku, brýle a byl ve věku kolem pětadvaceti let,“ řekla cestující, která seděla vedle něj.

Jak šofér na bombu přišel? „Měli jsme štěstí, protože výbušnina byla v nádobě, která se převrhla a rozlila,“ řekl mluvčí dopravce Omega Dragomir Petkov. Na místě tak zasahovala protiteroristická jednotka. Případ teď řeší i Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. „Mohu to potvrdit, ale bližší informace nemohu sdělit,“ řekl mluvčí Pavel Hanták.

Autobus měl namířeno do Varny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.