Výbuch ve vile byl pojistný podvod: Pohřbil 2 mafiány! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Výbuch ve vile byl pojistný podvod: Pohřbil 2 mafiány!

Vilu nechal na konci 19. století postavit kloboučnický továrník Anton Peschel. Pod sutinami byly nalezeny dvě mrtvoly.
Vilu nechal na konci 19. století postavit kloboučnický továrník Anton Peschel. Pod sutinami byly nalezeny dvě mrtvoly. (Foto: PČR)

Potvrzeno! Mrtvoly nalezené minulý týden ve vybuchlé luxusní vile v Šenově u Nového Jičína patří obávaným chorvatským mafiánům Brankovi K. (†50) a Brankovi M. (†51)! Policie uvedla, že zřejmě pomáhali majiteli objektu Goranovi B. (53) s pojistným podvodem.

Chorvatský podnikatel, který zbohatl na výrobě hracích automatů a měl v Česku trvalý pobyt, loni na podzim přepojistil vilu na částku 63 milionů korun. Vyšetřovatelé se domnívají, že trojice výbuch společně iniciovala. Majitel nemovitosti byl v době exploze nedaleko domu, dva komplicové ve sklepě. Co v domě explodovalo, není jasné.

Hasiči hovořili o zemním plynu, objevily se spekulace, že v autě Chorvatů našli pyrotechnici trhavinu. „K tomu se nebudeme vyjadřovat,“ řekl šéf moravskoslezské policie Tomáš Kužel. Majitele domu již ale kriminalisté obvinili a hrozí mu 10 let vězení. „Je podezřelý, že způsobil pojistný podvod. Navíc byl obviněn i z neposkytnutí pomoci. Po explozi tvrdil, že se uvnitř domu nikdo další nevyskytoval,“ uvedl Kužel. Těla tak byla nalezena až po 4 měsících.

Neměl to být i způsob, jak nechat mafiány zmizet ze světa? Chorvatská média uváděla, že výbuch má možná spojitost s Vinkem Žuljovičem Klicinim, který byl na začátku května zavražděn v Záhřebu. Z vraždy ale Goran B. obviněn nebyl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.