Rodiče studenta se stížností na zastavení stíhání vražedkyně neuspěli: Zabila Petra (†16), souzena nebude! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rodiče studenta se stížností na zastavení stíhání vražedkyně neuspěli: Zabila Petra (†16), souzena nebude!

Vražedkyně Barbora Orlová před soud nepůjde.
Vražedkyně Barbora Orlová před soud nepůjde. (Foto Aha!: Jiří Čada)

Bezmoc sužuje rodiče zavražděného studenta Petra Vejvody (†16) ze Žďáru nad Sázavou. Vrchní státní zastupitelství v Olomouci zamítlo jejich odvolání proti zastavení trestního stíhání vražedkyně Barbory Orlové (27), která jim ve škole ubodala syna.

„Manželka to ještě neviděla,“ zoufal si včera ráno Kamil Vejvoda bezprostředně poté, co si rozhodnutí vyzvedl na poště. Vzápětí přiznal, že má strach zamítavé stanovisko manželce vůbec ukázat. „Nám už by to mělo být jedno, Petra nám žádná stížnost ani jakékoliv rozhodnutí nenahradí, ale já mám strach, tu ženskou za pár let naše justice opět propustí jako vyléčenou a ona bude vraždit dál,“ poznamenal smutně. Rodiče Petra jsou rozhodnutím šokováni a tvrdí, že vražedkyně měla svůj čin dokonale promyšlený. „Tomu, kdo takhle rozhodl, bych nepřál, co nyní zažíváme my. Ztráta syna je pro nás stále horší a horší,“ zdůrazňuje se slzami v očích otec.

Podle státního zástupce Pavla Komára oznámí žalobci své rozhodnu tí až poté, co dos tanou z pošty doručenku. „V okamžiku, kdy budeme mít potvrzeno doručení usnesení, zveřejníme tiskovou zprávu,“ řekl Komár s tím, že ale podrobné důvody z veřejňovat nebudou. Pr oti usnesení vrchního st átního zastupitelství není stížnost přípustná. Znamená to, že Barbora Orlová souzena nebude.

Barbora Orlová, vy zbrojená replikou vojenského nože a pepřovým sprejem, Petra ubodala loni 14. října v šatně školy ve Žďáru nad Sá zavou. Sna žil se pomoci spolužačce, kterou Orlová napadla. Soudní znalci před nedávnem konstatovali, že agresorka byla v okamžiku vra ždy nepříčetná . Policie na základě toho byla nucena zastavit její t rest ní stíhání. Orlová byla umís těna na psychiatrii v Brně.

Radka a Kamil Vejvodovi požadují, aby vražedkyně skončila v detenčním ústavu nebo ve věznici na doživotí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.