Čeká v cele na soud za vraždy, jenže... Záchrana pro Krejčíře (46): Zvláštní smrt korunního svědka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Čeká v cele na soud za vraždy, jenže... Záchrana pro Krejčíře (46): Zvláštní smrt korunního svědka!

Luka už nepromluví...
Luka už nepromluví... (Foto: news24.com, Eyewitness news, ara)

Český uprchlík Radovan Krejčíř (46) sice bručí ve vazbě, nyní se mu ale hodně ulevilo. Jedna z jeho kauz zřejmě padne poté, co zemřel Jorgos Luka. Právě on byl korunním svědkem obžaloby proti Krejčířovi v případu vraždy podnikatele Lollyho Jacksona (†53).

Kypřan Luka, zvaný George, ve vězeňské nemocnici v pondělí večer podlehl rakovině plic. V dubnu před jihoafrickým soudem vypověděl, že Krejčíř v roce 2010 zastřelil majitele sítě striptýzových klubů Lollyho Jacksona. Z vraždy byl obžalován sám Luka, který však tvrdil, že vykonavatelem činu, jehož byl přímým svědkem, byl právě Krejčíř.

Už když proti Čechovi vypovídal, trpěl rakovinou v posledním stadiu. U soudu seděl v kolečkovém křesle a při dýchání si pomáhal kyslíkovou maskou. Právníci se marně pokoušeli vyjednat jeho propuštění kvůli vážnému zdravotnímu stavu. O tom, že na Lukově smrti něco nesedí, je přesvědčen jeho bratr Dimitrios Panajotu. „Celé je to velmi zvláštní. Nechali ho umřít samotného ve vězeňské cele,“ uvedl.

Krejčíř účast na Jacksonově smrti popírá. Luku ovšem nestihli podrobit křížovému výslechu. O ten by se dal opřít případný rozsudek. „Už se nedozvíme, kdo zabil Lollyho. Ten případ zemřel s Jorgosem,“ řekl bývalý mluvčí Jacksonovy sítě klubů Newman.

Svědectví mrtvého Luky: Jackson žadonil, ať ho Krejčíř nezabíjí

Jorgos Luka (někdy označovaný jako George Louka) stihl před svou smrtí říct vyšetřovatelům svou verzi toho, jak Krejčíř 3. května 2010 zamordoval majitele striptýzových klubů Lollyho Jacksona (†53). Brutální vraždě byl prý Luka osobně přítomen. Tady je zkrácené svědectví mrtvého muže...

„Jackson mě požádal, ať mu dohodnu schůzku s Krejčířem, což jsem udělal. Důvodem byl fakt, že mu prý Krejčíř dlužil peníze (1,5 milionu Kč, pozn. red.). Setkání se konalo v mém domě. Nabídl jsem Jacksonovi pivo, nějakých pět minut poté přišel Krejčíř. Ihned se začali hádat. Jackson mu nadával a křičel, že mu nevrátil peníze. Krejčíř vytáhl pistoli a jednou na něj vystřelil. Jackson byl v šoku, svalil se do pohovky a žadonil Krejčíře, ať ho nechá naživu. Ten na něj ale začal řvát: »Chceš vědět, kdo já jsem? Ukážu ti, kdo jsem, ty zas*anej švábe.« Pak do něj kopal a několikrát na něj vypálil, nevím přesně, kolik kulek. Poté jsem Krejčířovi a jeho pomocníkovi pomohl dostat tělo do auta, kterým ho odvezli. Co nejrychleji jsem se snažil dostat pryč. Pak jsem zavolal svému známému policistovi a řekl mu, čeho jsem byl svědkem..."

Další Krejčířovy kauzy

Radovan Krejčíř má neobvyklý talent přitahovat zločin. Jen v JAR, kde žije od roku 2007, tamní policie dle stránek neovlivni.cz řeší na stovku kauz tak či onak spojených jeho osobou! V ČR se dostal do hledáčku policie už v polovině 90. let minulého století. Zde je stručný přehled aktivit Radovana Krejčíře:

●Falšoval směnku na 60 milionů korun, které mu údajně dlužila ČSSD. Podepsat měl samotný Stanislav Gross (†45), ale podvod Krejčířovi nakonec nevyšel.

●V ČR byl podezříván z přípravy vraždy celníka, podvodu, nedovoleného ozbrojování a krácení daně!

●V JAR, mírně řečeno nestandardně, kupoval luxusní auta. Prodejci poslal miliony na účet, ale jakmile dostal vůz, peníze se záhadně vypařily! Takto si měl pořídit BMW, McLaren a další drahé automobily.

● Jak umí dobře »nakupovat«, stejně dobře i prodává! Ve svém obchodě obchodoval se zlatými mincemi, tzv. Kruggerandy, ale sotva šťastný kupec ušel pár kroků z obchodu, byl přepaden a o zlato připraven.

● Dále ho jihoafrická policie podezřívá z únosů, obchodování s drogami a podvodů.

Ačkoliv policie v JAR připisuje »českému Al Caponovi« opravdu hodně, Krejčířův advokát nedávno u soudu upozornil, že dokud úřady nepředloží nezvratné důkazy, vše jsou jen »spekulace a pomluvy«.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.