Exsenátor Novák (59) na svobodě! Korupčníka si z věznice vyzvedla manželka… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Exsenátor Novák (59) na svobodě! Korupčníka si z věznice vyzvedla manželka…

Eva Nováková s rodinnou známou bránily reportérce ve fotografování.
Eva Nováková s rodinnou známou bránily reportérce ve fotografování. (Foto Aha!: H. Lacinová)

Napjatá byla ve čtvrtek situace před věznicí ve Všehrdech na Chomutovsku. Za jejími zdmi dopoledne probíhalo jednání o podmíne čném propuštění exsenátora Alexandra Nováka (59). A soudce Ivan Novák rozhodl, že Nováka pustí na svobodu.

„Senát ve věznici rozhodl o propuštění Alexandra Nováka. Uložil mu zkušební dobu na čtyři roky a přijal záruku občanského sdružení Gryphons, které o propuštění požádalo,“ uvedl Petr Šustr, předseda okresního soudu v Chomutově.

Bývalý senátor, starosta Chomutova a vlivný podnikatel odsouzený ke čtyřem letům vězení za přijetí úplatku 42 milionů, tak mohl odpoledne věznici opustit. Přímo od vrátnice basy ho odvezl bílý mercedes. Vjezd do areálu si vyjednali příbuzní v čele s manželkou Evou. Ta před věznicí strávila celý den. Ráno vyčkávala, jak verdikt dopadne. Odpoledne se soustředila na to, aby se svou přítelkyní zabránila redaktorce Aha! vyfotit jejího manžela. Pak sedla do svého mercedesu a odjela za manželem…

Gryphons je v rejstříku Krajského soudu v Ústí nad Labem veden jako spolek. Byl zapsán 1. ledna 2013 a pořádá motorkářské srazy a akce. Není tajemstvím, že A. Novák je vášnivým motorkářem a ve spolku má své fanoušky.

Přečtěte si
mirkazam
10. 5. 2015 • 10:50

A co těch 42 milionů ???Kolik asi musel odsypat ??

illis
10. 5. 2015 • 08:41

bella. No vidíš a takhle to u nás chodí. Požádáš si a pustí Tě. A máme tady návod, berte úplatky, chvilka v kriminále a jste venku a hlavně penízky Vám nezmizí, ještě jste populární a plníte stránky bulváru a Internet. Pozornosti se dostalo i manželce .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.