Zamilovala se do zakázané zóny po jaderné katastrofě: Žiju přímo v Černobylu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zamilovala se do zakázané zóny po jaderné katastrofě: Žiju přímo v Černobylu!

Dívka navštěvuje uzavřenou zónu pravidelně, jako vědkyně má přístup i k vybuchlému reaktoru.
Dívka navštěvuje uzavřenou zónu pravidelně, jako vědkyně má přístup i k vybuchlému reaktoru. (Foto Twitter)

Místo, které bude podle vědců ještě 20 tisíc let neobyvatelné, je pro ni druhým domovem. Mladá vědkyně s přezdívkou Bionerd si však Černobyl zamilovala. Strach z radiace nemá, rakovinu prý dostane spíš při koupání v moři.

Nejdřív sem dívka, která chce zůstat v anonymitě, chodila z čistě profesních důvodů. „Měřila jsem úroveň zamoření. Ale pak jsem se do toho místa zamilovala a stalo se mým druhým domovem. Fascinuje mě, jak se tu zastavil čas. Kdo tu nebyl, nepochopí,“ líčí Bionerd důvody, proč pobývá v zakázané zóně kolem zničeného reaktoru.

Strach jen z lišek
Na videích, která pravidelně dává na YouTube, spokojeně baští »toxická« jablka a vypráví o tom, že ji mnohokrát pokousali »radioaktivní« mravenci. „Úroveň kontaminace je tu tak nízká, že riziko vzniku rakoviny prakticky neexistuje. Tu spíš dostanete při koupání v moři, když se nenamažete ochranným krémem,“ mávne rukou. „Jediné, čeho se bojím, jsou divoká zvířata. Třeba lišek se vzteklinou je tu dost. A také rozpadající se budovy, které vám mohou spadnout na hlavu.“

Víte, že...
...od černobylské havárie uplynulo v neděli 29 let a dosud platí za nejhorší jadernou katastrofu v historii?



Autor:  štš

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.