Dopis na rozloučenou Milana Balamuty (†49), který partnerku polil kyselinou: Čtěte jeho poslední slova! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dopis na rozloučenou Milana Balamuty (†49), který partnerku polil kyselinou: Čtěte jeho poslední slova!

Milan Balamuta (†49) si prý útok kyselinou vyčítal.
Milan Balamuta (†49) si prý útok kyselinou vyčítal. (Foto Aha – Petr Novotný, Daniel Černovský, ara)

„Strašně mě to mrzí, trápí mě, co jsem jí udělal.“ To napsal v dopise na rozloučenou Milan Balamuta (†49), který loni expřítelkyni Renatu N. (51) polil kyselinou.

Trápily ho výčitky svědomí a noční můry. Balamuta to napsal v obsáhlém dopise na rozloučenou, který adresoval své obhájkyni. „Omlouvám se, že volím právě toto řešení. Obrovská tíha svědomí a viny se už nedá snášet,“ napsal.

Poslední kapkou byla prý obžaloba, která mu přišla do vězení. „Stačila mi jedna věta: Je jednoznačně potvrzeno, že vraždě předcházelo stadium přípravy. Stačila mi tahle věta ke konečnému mému rozhodnutí,“ napsal v dopise deset dní před sebevraždou.

Právnička tvrdí: Nechtěl zabíjet!

„Myslím, že měl silné výčitky svědomí. A ty ho také dohnaly k sebevraždě. Zároveň ho ranilo překvalifikování jeho činu na pokus o vraždu. Trval na tom, ža chtěl poškozenou jen vystrašit,“ popsala Aha! právnička Martina Čejková. Balamuta Renatě N. nalil na obličej kyselinu, pak ji ještě posypal louhem. Hrozilo mu 20 let vězení, nebo dokonce doživotí.

Kreslil létající oči

Renata N. měla po útoku poleptané oči i oční víčka, už absolvovala plastickou operaci prsu, má problémy se sluchem. Trpí silnými psychickými problémy, které zatím nevyřešily ani pravidelné návštěvy psychologa. Balamuta jí v reakci na zdravotní problémy jednom z dopisů vězení nabízel, že jí daruje své oči«. V nočních můrách se mu údajně zjevovaly létající oči, které pak kreslil.

Renatě napsal modlitbu

„Pane Bože, jež jsi nad námi, dej prosím sílu Ren překonat neštěstí mnou způsobené, a sešli bolest její a utrpení k bolesti a utrpení mému. Prosím tě touto modlitbou, vrať Ren zdraví…“ napsal Balamuta »modlitbu za Renatu«.



Přečtěte si
zzapp
23. 4. 2015 • 01:15

no, škoda, že to psychopat zamázl sám..... holka se bude trápit zbytek života, totálně odepsaná psychicky i lidsky. Já bych ho vrátila do středověku - Balamutu. Tam se sekaly ruce za krádež, natož za takové svinstvo, platila zákon oko za oko... A nebylo to úplně od věci. Ale i toto by pro něj bylo málo. Nejlépe ponořit ho zaživa od pasu dolů do kyseliny....ať si to vychutná a očima ať se na to může dívat...

bella.
22. 4. 2015 • 11:23

Z těch jeho prášků na spaní mohl mít klidně halucinace o očích, proč ne, hlavně si nedovedl sebe představit doživotně za mřížema.

mekanik
22. 4. 2015 • 10:23

nakonec z toho parch.anta bude hrdina který se obětoval

babapsi
22. 4. 2015 • 07:02

takovýhle Balamutové budou balamutit stále, kdysi partnerky, kdoví koho dalšího a nakonec ze záhrobí obhájkyně, chce, aby byl slavný a snad se o něm natočil i film, což se v dnešní době, která nemá než zvrácené hrdiny děje! FUJ !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.