Pozor na příliš horlivé policisty: Důvody, proč se muž zákona zachoval v Pardubicích tak drsně? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pozor na příliš horlivé policisty: Důvody, proč se muž zákona zachoval v Pardubicích tak drsně?

Pavel M.: „Já se dusím, mám zapnutej kabát a dusím se. Pusťte mě!“ Policista: „Jste zajištěný. Když vás pustím, tak si tady stoupnete, nebudete odcházet!“
Pavel M.: „Já se dusím, mám zapnutej kabát a dusím se. Pusťte mě!“ Policista: „Jste zajištěný. Když vás pustím, tak si tady stoupnete, nebudete odcházet!“ (Foto čtenáře Aha! )

Přecházení na červenou v centru Pardubic pořádně vytočilo policistu bez uniformy. Pavla M., který se před ním dopustil přestupku, vyzval, aby zastavil. Ten ho ale odmítl poslechnout, a tak ho za jeho odpor a arogantní chování srazil k zemi. Zákrok natočil kolega zadrženého chodce.

Muž přešel na červenou se spolupracovníkem na cestě na Pernštýnském náměstí, kde si chtěli dát oběd. Policista ve službě šel za nimi. Muže jménem zákona zastavoval, a žádal, aby vyčkal na hlídku. Muž to odmítl. Chtěl vidět jeho průkaz, ale ani poté, co mu ho strážce zákona ukázal, a sdělil své identifikační číslo, nevěřil, že je od policie a chtěl pokračovat v cestě, v čemž mu policista zabránil. Stáhl ho k zemi a zaklekl. „Omezil jsem vás na osobní svobodě do příjezdu policie,“ oznámil muži.

Kolemjdoucí lidé byli v šoku, a když slyšeli chodce, jak si stěžuje, že se dusí, policistu žádali, ať ho pustí. Po minutě a půl tak učinil. Chodce však znovu upozornil, aby se nevzdaloval. Ten mu pohrozil, že to jen tak nenechá a vše skončí u soudu.

Co může polda bez uniformy?

*Tím, že policista v civilním oblečení ukáže služební průkaz a představí se jako »policista«, je brán, jako by byl v uniformě.

*Musíme proto strpět kontrolu totožnosti.

*Pokud se nám nezdá, že kontrolu provádí policista v civilu, nesmíme utíkat. Ale můžeme sami zavolat linku 158.

*Zákrok byl kvůli tomu, že Pavel M. utíkal, ne že přecházel na červenou.

*Pokud by policista muže nechal utéct a pak se ukázalo, že jde třeba o hledanou osobu, měl by průšvih. Jako postih by přinejmenším přišel o peníze.

*Policista v civilu zpravidla nedá pokutu, protože u sebe nemá »bločky«. Pokud se věc nevyřeší domluvou – po zkontrolování občanky, čeká se na příjezd uniformované hlídky. Ta může dokonce dát i potvrzení pro zaměstnavatele, že jste se zdrželi kvůli policejnímu šetření.


 

Autor:  wer,jp

Přečtěte si
kerim1005
10. 5. 2015 • 18:34

Existuje trestný čin, kterého se policie nedopustila ?

perci5
17. 4. 2015 • 17:34

Nebylo to trochu jinak? Je pravda, že chodec a i více lidí vstoupilo do vozovky,když svítila červená, ale svítila již červená i autům, takže po jednom- dvou krocích začala svítit zelená chodcům. Policista se , jak bývá zvykem a v předpisech představil "Jsi slepej debile" a až po menší strkanici zamával nějakou průkazkou. --Co to je ?? léčí si nějaký mindrák?? To jsem zažil za komunistů. Jen se divím, že nestřílel jako jemu podobný kolega policista v Plzni. Tam teda berou statečné blbce!!! a mi si je ještě platíme!!!

lukreciaborgia
17. 4. 2015 • 12:39

Více takových policistů!!Tady si každý nýmand může dělat co chce,je přece demokracie,ne?Ale nikdo z diskutujících nemá o demokracii ani šajn.Kéž by byli všichni policisté takoví!Bylo by aspoň trochu bezpečno.A ten provokatér,nýmand,co řval na kámoše"toč to,toč to.."by zasloužil pár kopanců do řiti,které bych mu já osobně nakopala,kdybych byla poblíž. A diváci ,škoda mluvit!!Kdyby chtěl policista pomoct,tak by se geroji rozutekli.Ale tak měli řeči jak Kalousek ve sněmovně.

sandokan500
17. 4. 2015 • 11:09

Na cikana by si to nedovolil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.