Záhada sebevraždy mladé Julinky (†13): Důvody, proč si sáhla na život... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Záhada sebevraždy mladé Julinky (†13): Důvody, proč si sáhla na život...

Julie (†13)
Julie (†13) (Foto: Facebook)

Sebevražda dítěte je noční můrou každého rodiče, obzvlášť pokud nic nenasvědčuje, k čemu se potomek chystá. Co se honí hlavou dítěti, než udělá něco tak zbytečného? Julinka zavolala mamince… Snad ji chtěla naposledy slyšet.

Jako každé pondělí vyrazila Julinka na kroužek, čtvrt hodiny před začátkem hudebky dívka s maminkou ještě telefonovala. To, že tam Julie nedorazila, se rodiče dozvěděli, až když ji chtěli vyzvednout a vzít domů. Nejprve obvolali její kamarádky a v 19:00 zalarmovali policii, která okamžitě vyhlásila pátrání.

Vzhledem k tomu, že v policejní výzvě nezaznělo nic o možném pokusu o sebevraždu, dá se předpokládat, že o zamýšleném činu nikomu nic nenaznačila.

Její mobilní telefon byl nalezen u libereckého supermarketu Globus, odsud se vydala do nedalekého lesíka u letiště, kde zatím neznámým způsobem spáchala sebevraždu. Její tělo bylo nalezeno v úterý. Mezi osobními věcmi byl nalezen i dopis na rozloučenou. Snad se tedy Julinčini rodiče aspoň dozvěděli, co jejich dcerku k tak zoufalému činu dohnalo.

„U dětí je velmi obtížné odhadnout, že se pokusí o sebevraždu, často u nich jde o zkratkové jednání a figuruje zde velká věcí, které dítě mohou postrčit na tu dobrou či špatnou stranu. Dospělý dává signály, že chce pomoc, ale u dítěte to může být ze vteřiny na vteřinu – zvlášť u dívky v tomto věku,“ uvedl pro Blesk.cz dětský psycholog Jiří Novák a dodal, že často se jedná o demonstraci a děti doufají, že je rodiče najdou a zachrání, spouštěčem takového jednání může být prakticky cokoliv.

Julinka (†13) to neměla v poslední době jednoduché. Nepříjemných věcí zažila hned několik. Podle spolužaček bojovala s kyberšikanou. „Prý ji kyberšikanovali na Facebooku. Měla takovou hezkou čepici, tak kvůli tomu,“ uvedla Julinčina kamarádka Adéla.  Ovšem další z jejích kamarádů to popírají. Šikanu zcela vyloučil i zástupce ředitele školy Tomáš Řebíček, ten dokonce Julčinu třídu tři roky učil. „Nikdy jsme to tady v této třídě neřešili,“ řekl Řebíček pro Blesk.cz. Spolužačky také prozradily, že Julinčini rodiče začali po rozvodu každý žít s jiným partnerem, to byla pro dívku velká rána. Navíc se odstěhovala její nejlepší kamarádka, se svými problémy se tak neměla komu svěřit.V den své sebevraždy se chovala úplně normálně. Ráno dorazila do školy, odpoledne navštívila maminku své kamarádky a ve čtyři hodiny odpoledne zavolala vlastní mamince.

Na zájmový kroužek už ale nedorazila…Podle dotazovaných byla Julinka velmi přátelské děvče, i když občas trochu samotářská. Po její sebevraždě škola najala psychology pro učitele i pro děti. Za mrtvou Julinku se bude ve škole konat i pieta, bude ale celá v rukou žáků.



Přečtěte si
prroud
15. 4. 2015 • 11:44

zhulena.vydra ma pravdu! Zruste to,jednak pisete blbosti,abyste vubec neco napsali,podruhy ta Cestina se neda cist,takovej horor nespacha ani patak!!! A ohledy na rodice vas jak vidno moc neberou! Nedelejte ze sebe svine co kopou ze zeme ostatky aby se dostaly na zlaty zuby,jako to bylo v Polsku!!! Zruste to a napiste az budete mit seriozni zpravu!

jity
15. 4. 2015 • 11:37

opr. děvčete

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.