Třináctinásobná matka (65) čeká čtyřčata: Nejstarší sestře miminek je 44 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Třináctinásobná matka (65) čeká čtyřčata: Nejstarší sestře miminek je 44 let!

Annegret je ve svých 65 letech opět těhotná a čeká rovnou čtyřčata.
Annegret je ve svých 65 letech opět těhotná a čeká rovnou čtyřčata. (Foto: Aha! - ara)

Pětašedesátiletá Berlíňanka Annegret Raunigková, která už má 13 dětí a sedm vnoučat, je opět těhotná - a tentokrát čeká čtyřčata. Informovala o tom německá stanice RTL, která dnes večer hodlá odvysílat s Raunigkovou rozhovor, a posléze ji sledovat v dalším průběhu těhotenství i po porodu, napsala agentura AFP.

Učitelka ruštiny a angličtiny během posledního půldruhého roku podstoupila v zahraničí několik pokusů o umělé oplodnění poté, co ji její nejmladší, nyní devítiletá dcera prosila, že by chtěla ještě malého bratříčka nebo sestřičku. Její nejstarší dceří je 44 let. Těhotenství se prý zatím vyvíjí dobře a bez větších komplikací. Pokud všechno bude pokračovat tak jako dosud, měla by se čtyřčata narodit v létě; pak by se Raunigková stala nejstarší matkou čtyřčat na světě.


V rozhovoru, který poskytla deníku Bild am Sonntag, prohlásila, že zpráva doktorů, že čeká čtyřčata, pro ni byla "skutečně šok". "Když doktoři zjistili, že jsou čtyři, byl to důvod k zamyšlení. Na ultrazvuku ale byla jasně vidět," dodala s tím, že neuvažovala o možnosti nechat lékaře snížit počet embryí.
V 55 letech se Annegret narodila dcera Leila. A právě na její žádost se rozhodla otěhotnět znovu.

V 55 letech se Annegret narodila dcera Leila. A právě na její žádost se rozhodla otěhotnět znovu.

"Nijak zvlášť se toho nebojím," řekla. "Jednoduše předpokládám, že zůstanu zdravá a fit. A pokud jde o to, jak si zorganizovat věci, už mám dost zkušeností, takže to pro mě nebude nic nového," dodala. Raunigková se dostala do pozornosti médií už v roce 2005, kdy ve věku 55 let porodila třinácté dítě - dceru Leliu. "Na začátku jsem chtěla chtěla jen jedno dítě." řekla tehdy v jednom interview. "Ne všechny byly plánované - prostě se to tak vyvinulo. Já nikdy nic moc neplánuju, jsem spíše spontánní. A díky dětem se cítím pořád mladá."

Přečtěte si
eisenbieger
14. 4. 2015 • 16:22

ten clanek je blbe prelozen z nemeckyho bild, ona za kazdy decko dostane 100 000 € , decka pujdou ke ctyrem matkam ktery deti neumi splodit ale maj prachy ...

eisenbieger
14. 4. 2015 • 16:20

takze za 2 roky muzes zacit stara oxallis

bella.
14. 4. 2015 • 01:19

soorry

cocca
13. 4. 2015 • 23:35

Nechala se oplodnit na Ukrajině a je samoživitelka. Docela by mě zajímalo jak to sama v 65 letech bude zvládat, když rodiče našich slavných paterčat to absolutně nezvládali a byli dva plus babička, děda a několik sociálních pracovnic

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.