Zkáza letu 4U 59258: Proč Lubitzův lékař mlčel?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zkáza letu 4U 59258: Proč Lubitzův lékař mlčel?!

Andreas Lubitz (†27) prý viděl jen na 70%.
Andreas Lubitz (†27) prý viděl jen na 70%. (ČTK, ara)

 Roztrhat neschopenku! Jistě, to šílenec udělat může. Ovšem o tom, jak rapidně se zhoršoval zrak pilota Andrease Lubitze (†27), měl jeho lékař neprodleně informovat jeho zaměstnavatele, tedy leteckou společnost Germanwings.

Spoléhat na to, že pilot, zvlášť ještě psychicky narušený, neschopenku předá šéfům sám, bylo dost velké riziko. „Jakmile jde o život stovek pasažérů, musí jít povinnost zachovávat lékařské tajemství stranou,“ vysvětlil německý lékař a poslanec Karl Lauterbach (52). „Lékař je v případě ohrožení zdraví či života dalších lidí povinen zaměstnavatele informovat,“ pokračoval.


„Piloti musejí chodit k lékařům, které jim vybere zaměstnavatel. A ti vůči němu a Úřadu pro civilní letectví nejsou vázáni lékařským tajemstvím,“ hřímal dopravní expert a poslanec CDU Dirk Fischer (71).
Proč tedy Lubitzův očař Lufthansu neinformoval, že jejich pilot pozvolna ztrácí zrak?! (podle posledních údajů viděl jen na 70 % a mohl směrovat k naprosté slepotě!) Nahlásit měl samozřejmě i Lubitzovy psychické problémy. Za to, že Lubitz záměrně havaroval s airbusem plným lidí, nese tedy značný kus viny i jeho ošetřující lékař...

Okamžitá pomoc rodinám: 1,4 milionu korun
Rodiny obětí dostanou od Lufthansy okamžité odškodné ve výši 1,4 milionu Kč. Zda to bude platit i pro Lubitzovy rodiče, bude záležet na výsledcích vyšetřování. Ukáže-li se, že vedení společnosti Germanwings či mateřské Lufthansy vědělo, v jakém stavu jejich kopilot za knipl usedá, bude muset rodinám vyplatit ještě mnohem víc!

Autor:  kat

Přečtěte si
nicnezpravda
1. 4. 2015 • 00:53

http://tn.nova.cz/clanek/ztracel-kopilot-lubitz-zrak-vse-si-nejspis-jen-vsugeroval.html

nicnezpravda
1. 4. 2015 • 00:49

Co to je že viděl na 70 procent ? 3 dioptrie nebo 10 ? Takovýhle údaj je k ničemu..málokdo vidí stoprocentně,tedy bez dioptrií..pak tvrzení,že viděl jen na 70 procent může znamenat,že měl třeba 3 dioptrie a to je běžná vada,kterou si mohl nechat odstranit nebo si mohl vzít brejle či čočky..spíš měl nějakou jinou oční vadu..ale kdo ví jestli je to pravda..spíš v tom hráli roli deprese,které měl kvůli své homosexuální orientaci..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.