Hanča s Tončou stále mlčí, jejich rodiny ale poslaly prohlášení! Co tedy s dívkami je? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hanča s Tončou stále mlčí, jejich rodiny ale poslaly prohlášení! Co tedy s dívkami je?

Hanča a Tonča
Hanča a Tonča (Foto: ara)

Propuštěné dívky, které se po dvou letech v zajetí vrátily do Česka, jsou podle svých rodin zdravé. Potřebují ale hlavně klid na zotavenou. V prohlášení, které dnes zaslaly ČTK, to uvedly rodiny Hany Humpálové a Antonie Chrástecké. Poděkovaly za projevy solidarity a radosti, turecké humanitární organizaci pak za pomoc a vládě za podporu.

"Jsme velmi vděční za projevy solidarity i radosti z návratu Haničky a Toničky, kterých se nám ze strany veřejnosti dostalo. Pocity štěstí a úlevy z toho, že máme holky zpět doma, se ani slovy vyjádřit nedají... Hanička a Tonička jsou zdravé a šťastné, že jsou doma, mají ale za sebou dva těžké roky. Nyní potřebují především klid," uvedly rodiny obou dívek ve společném prohlášení.

Rodiny poděkovaly všem, kdo k záchraně přispěly a pomohly. Zásadní dík podle nich patří turecké humanitární organizaci IHH, stejně tak i české vládě za podporu. Rodiny obou dívek požádaly média i veřejnost o pochopení a respektování jejich soukromí. "Stejně jako ho všichni respektovali v uplynulých dvou letech, za což velice děkujeme," dodaly.

Dívky v březnu 2013 v jihozápadní pákistánské provincii Balúčistán unesli ozbrojenci, když cestovaly autobusem v doprovodu policisty přes Pákistán ze sousedního Íránu do Indie. Na internetu se objevily dva videozáznamy s unesenými - první v červnu 2013 a druhý o čtyři měsíce později. Česká diplomacie se k případu nevyjadřovala. Obávala se toho, že by případné informace mohly ohrozit osvobození dívek.

Také premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) i další členové vlády o víkendu vyzvali média, aby respektovala soukromí obou žen. Dnes předseda vlády řekl, že jsou obě "v péči rodiny a v péči státu". Podrobnosti nechtěl z bezpečnostních důvodů sdělovat.

Přečtěte si
lukreciaborgia
1. 4. 2015 • 16:30

tarka1-co to melete?Proč by paní Kadlčíková měla vyrážet po stopách těch dvou pindek???Proč??To nemůže napsat svůj názor??Stály nás výkupné 2 miliony dolarů,jak psaly Lidové noviny.Teď se jim berou vzorky krve ajiné vyšetření,jestli náhodou nechytly syfilis,nebo jinou unfekci.V těle mohou mít ledasco.To jsou další výdaje a to jen proto,že chtěly vid´ět pustinu,písek a nadržené arabáče.takže nechte si ty pindy pro sebe a nikde nikoho neposílejte.Každý má rozum a nikdy by do těchto končin sám nejel.Takže sklapněte.

anka
31. 3. 2015 • 15:30

tarka
30. 3. 2015 • 20:18

milostivá paní Kadlčíková, vyražte po stopách Hanči a Tonči, a když budete mít kliku a po dvou letech se vrátíte, tak vám taky zubní a oční zaplatíme... Tak šup, kupte batoh, hurá do světa a máte to v kapse...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.