Andreas Lubitz se neměl za knipl airbusu Germanwings vůbec dostat: Léčil se u psychiatra! Neschopenku roztrhal... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Andreas Lubitz se neměl za knipl airbusu Germanwings vůbec dostat: Léčil se u psychiatra! Neschopenku roztrhal...

Záchranáři stále prohledávají trosky letadla, které poslal k zemi Andreas Lubitz.
Záchranáři stále prohledávají trosky letadla, které poslal k zemi Andreas Lubitz. (Foto: ČTK, EPA)

Při policejní prohlídce v düsseldorfském bytě Andrease Lubitze (†28), který v úterý úmyslně havaroval s airbusem nesoucím dalších 149 lidí, se našla roztrhaná neschopenka platná i na úterý 24. března, tedy den, kdy navedl letadlo do horského masivu!

Detaily ohledně nemoci zveřejněny nebyly, jisté je ovšem to, že Lubitz vůbec neměl vzlétnout! Dokumenty podle vyšetřovatelů svědčí o tom, že pilot svou chorobu skrýval před zaměstnavatelem i před svými kolegy! „Zajistili jsme dokumenty lékařské povahy, které ukazují na existující psychické onemocnění a jemu odpovídající lékařská ošetření,“ uvedla prokuratura v prohlášení.


Okolnosti nasvědčují tomu, že kopilot opět propadl depresím. Z těch se opakovaně léčil už v minulosti, na půl roku kvůli nim dokonce přerušil letecký výcvik. Teď podle všeho docházel k psychiatrovi znovu a to nejméně půldruhého roku! Podle informací z Lubitzova okolí se s ním krátce před osudným letem rozešla přítelkyně – je tedy možné, že v něm bolestivý rozchod opět vyvolal úzkostné stavy vedoucí až k sebevražedným sklonům.

To psychiatr zřejmě poznal a vystavil mu pracovní stopku. Lubitz ji ovšem zaměstnavateli nedoručil a neučinil tak podle všeho ani lékař. Doma lékařskou zprávu roztrhal a v hlavě zosnoval šílený plán...

Německá Lufthansa, pod kterou Germanwings spadají, měla vysoký kredit, pyšnila se vizitkou jedné z deseti nejbezpečnějších leteckých společností světa. Malý zázrak s ohledem na to, jaký šlendrián ve firmě panuje! „Pilot Lubitz prošel vstupním psychologickým testem, absolvoval i pravidelnou zdravotní prohlídku. Pravidelné psychologické vyšetření u nás není,“ šokoval ředitel Carsten Spohr.
Kdyby bylo, možná by se Lubitz do kokpitu nedostal...

Dobře, byl nemocný a nechtěl žít. Proč s sebou ale musel vzít desítky dalších lidí?! Podle psychologických rozborů takovou zrůdnost dokáže udělat jen jedinec, který se cítí nedoceněný a to, že mu někdo strašně ublížil, má potřebu sdělit celému světu...

Přečtěte si
ivoadler
28. 3. 2015 • 11:43

Je to systémová chyba. Piloti by měli mít závodního lékaře, který zaměstnavateli nahlásí, že pilot není schopný létat.

prroud
28. 3. 2015 • 07:29

Sami se nectete? Fakt musite otisknout vsechno jak vam naridej? Zadnej sebevrah! To vam muzou sezrat jen lidi co profesionalne nelitaj!!!Stejne jako zmizeni pametovek z pouzdra cerny skrinky.Trochu rozumu,zjistovani a pouziti vlastni hlavy by neskodilo!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.