Páteční zatmění Slunce: Pozor na pokles tlaku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Páteční zatmění Slunce: Pozor na pokles tlaku!

Jaký vliv bude mít zatmění Slunce na lidský organismus?
Jaký vliv bude mít zatmění Slunce na lidský organismus? (Foto scom, ara)

Zatmění Slunce je výjimečná událost – už proto, že na to příští si počkáme 6 let. Dříve budilo zatmění hrůzu a děs, na co si dát pozor v naší moderní době?

Zdraví: Chraňte si sítnici
„Při pohledu do Slunce je největším rizikem poškození centrální části sítnice, tato část oka zajišťuje nejvyšší ostrost vidění na detaily, jako je čtení a drobná práce. Dochází k soustředění UV světla do centra sítnice s následnou fototoxickou a fototermální reakcí v pigmentové vrstvě sítnice. To vyvolává přechodný otok v centrální části sítnice, který se projeví zhoršenou kvalitou vidění zejména při čtení a podobných činnostech, varuje MUDr. Jana Mikšovská z kliniky DuoVize.  

Počasí: Pozor na pokles tlaku
Podle biometeorologické předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu dnes dopoledne výrazně poklesne tlak. To může způsobit zvýšení zátěže osob s nemocemi dýchacího ústrojí, kardiaků, starších občanů a psychicky labilních jedinců.


Psycholožka: Citliví v ohrožení
Psycholožka Eliška Bachová je k vlivu zatmění na lidskou psychiku skeptická. „Zatmění by na psychiku nemělo mít žádný vliv, ale někteří lidé ho samozřejmě mohou vnímat citlivě, například jako ohrožení nebo v souvislosti s pověrami. Míra prožitku je v tomto případě hodně individuální.“

Numeroložka: Staňte se mágem
„V pátek se staňte mágem svého života,“ říká numeroložka Lenka Suchardová. „Buďte aktivní, udělejte vše pro to, aby se vám dařilo a měli jste dobrou náladu. Nebojte se být zvídaví a připusťte si nové myšlenky. Večer si udělejte takový, abyste se cítili dobře a v bezpečí. Mějte po ruce tužku a papír, můžete zaslechnout moudrou myšlenku, která se vám bude hodit.“

Astrolog: Čeká nás drama
V budoucnu vidím  mnohé porušování pravidel, smluv, zákonů (to symbolizuje Jupiter), dále zde jsou naznačeny i silné transformační tlaky, což zase symbolizuje Pluto a několik dalších aspektů. Pokud bych to měl shrnout, jsem optimistou a soudím, že letošní zatmění Slunce ukazuje na vyvrcholení našeho současného materialistického zaměření a následně jeho transformaci směrem k tomu duchovnějšímu.

Autor:  ida,neo

Přečtěte si
daiena
21. 3. 2015 • 01:43

noa je to, orgasmus dorazil?

daiena
21. 3. 2015 • 01:42

Tlak nepoklesl, drží hladinu

bella.
20. 3. 2015 • 18:26

jaromir123

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.