Teroristický útok v Tunisu: Postříleli 20 turistů z Evropy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Teroristický útok v Tunisu: Postříleli 20 turistů z Evropy!

Policie na islamisty zhruba po dvou hodinách zahájila útok.
Policie na islamisty zhruba po dvou hodinách zahájila útok. (Foto Reuters, EPA, Twitter)

Tunisko bylo léta označováno za jednu z nejklidnějších a nejbezpečnějších destinací v Africe. Po včerejšku už to neplatí. Při útoku teroristů na světoznámé muzeum Bárdú tam zemřelo celkem 20 turistů z Evropy, mj. 8 Francouzů, 2 Italové, Polák, Němec a Španěl! Čtyřicet dva dalších lidí bylo navíc zrraněno.

Dva muži v armádních uniformách ozbrojení kalašnikovy napadli budovu parlamentu a světoznámé muzeum Bárdú, které je součástí téhož komplexu. První zprávy říkaly, že zastřelili nejméně osm turistů, údajně dva Brity Španěla, Itala a Francouze. Dalších 30 lidí včetně řady dětí pak zajali. Šlo zejména o Italy. Češi podle velvyslanectví na místě nejspíš nebyli, v celé zemi je jich nyní velmi málo.„ Ozbrojenci začali pálit na turisty, kteří právě vystupovali z autobusu. Ty, které netrefili, hnali před sebou do budovi!“ popsal tuniský premiér Habib Essid.

Místní policie si s nějakým dlouhým obléháním budovy nelámala hlavu. Jen co se sešikovala kolem, vzala kolem 15. hodiny muzeum útokem a oba ozbrojence rychle zlikvidovala. „Je ale možné, že měli ještě další komplice, které zatím nemáme,“ varoval premiér Essid. Ještě daleko horší ale je, že poněkud bezhlavou policejní akci zaplatilo životem dalších devět turistů, jeden policista a další Tunisan! Dvaačtyřicet dalších návštěvníků muzea bylo navíc zraněno! Podle prvních informací se k zodpovědnosti za útok přihlásil Islámský stát.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.