Kovovou konstrukci položili na koleje před vlak plný lidí bezdomovci! Prý ji tím chtěli rozbít před cestou do sběrny... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Kovovou konstrukci položili na koleje před vlak plný lidí bezdomovci! Prý ji tím chtěli rozbít před cestou do sběrny...

Bezdomovci chtěli, aby jim vlak jejich železo "nařezal". (ilustrační foto)
Bezdomovci chtěli, aby jim vlak jejich železo "nařezal". (ilustrační foto) ( Foto Aha! – Martin Hurda, Martin Pekárek, Karel Kopáč, Marek Pátek, Roman Souček )

Policie dopadla dva bezdomovce, kteří počátkem ledna na koleje na Karvinsku položili těžkou železnou konstrukci. Do ní pak narazil vlak s 200 cestujícími. Nikdo se nezranil, souprava nevykolejila. Muži se přiznali. Vypověděli, že tímto způsobem chtěli těžkou konstrukci rozbít. Za obecné ohrožení jim hrozí až osmileté vězení, řekla dnes ČTK mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Kriminalisté obvinili dva muže ve věku 29 a 56 let. Oba už byli v minulosti několikrát odsouzeni. "Oba muži v současnosti nemají stále bydliště. Konstrukci našli, naložili ji na vozík. Zdála se jim ale rozměrná a těžká. Rozhodli se proto, že jí položí na koleje, aby jí projíždějící vlak rozbil. Pak chtěli materiál zpeněžit ve sběrných druhotných surovinách," uvedla mluvčí.

Projíždějící vlak City Elefant jedoucí od železniční stanice Chotěbuz do stanice Albrechtice do konstrukce skutečně narazil. "Vlak naštěstí nevykolejil. Kolizí ale došlo k poškození lokomotivy. České dráhy vyčíslily způsobenou škodu na téměř 68.000 korun," doplnila.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.