Matka zabila svého pětiletého syna. Důvod? Prý chtěla být zajímavější pro přátele na Facebooku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Matka zabila svého pětiletého syna. Důvod? Prý chtěla být zajímavější pro přátele na Facebooku!

Chtěla vzbudit zájem ostatních, tak postupěn zabíjela svého syna. (ilustrační foto)
Chtěla vzbudit zájem ostatních, tak postupěn zabíjela svého syna. (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Matka pětiletého chlapce z New Yorku, která způsobila svému synovi otravu solí, byla dnes odsouzena za vraždu. Podle žalobců se žena pokoušela získat pozornost sociálních sítí prostřednictvím "záhadné nemoci", kterou její syn trpěl kvůli velkému množství soli v organismu. Matce nyní hrozí až doživotní vězení s možností podmínečného propuštění po 25 letech.

Sedmadvacetiletá Lacey Spearsová podle verdiktu soudu dlouhodobě dávkovala svému malému synovi nadměrné množství soli, což vedlo k tomu, že měl dlouhodobé a zhoršující se zdravotní potíže. "Po dobu pěti let jeho života byl Garnett Spears nucen trpět kvůli opětovným hospitalizacím, nadbytečným chirurgickým zákrokům a nakonec kvůli otravě solí, to vše rukou jedné osoby, která jej měla nejvíc chránit: jeho matky," řekla na adresu odsouzené ženy žalobkyně Janet DiFioreová.

Motiv Spearsové byl velmi neobvyklý. Podle DiFioreové se snažila zajistit si pozornost lidí na internetu zveřeňováním dojemného příběhu "nevysvětlitelné" nemoci svého syna. Podrobně prý popisovala na Facebooku a svém blogu jeho poslední dny a podle prokuratury budila dojem, že velmi potěšeně reaguje na každý komentář vyjadřující sympatie. "Používala ´nemoc´ dítěte, aby se učinila zajímavější, zatímco její činnost přímo vedla ke smrti zmučeného syna," uvedla DiFioreová.

Obhajoba ženy jejím argumentům oponovala s tím, že smrt lze přičíst na účet lékařů v nemocnici, kde chlapec ležel ve svých posledních dnech letos v lednu. Podle obhájce rovněž není dostatečně prokázáno, že nadměrně vysoké hodnoty sodíku v krvi dítěte byly způsobeny tím, že mu matka vpravovala do těla příliš soli.

Soud se však přiklonil k verzi prezentované žalobci a o výši trestu rozhodne v dubnu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.